Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Heidena stāvoklis joprojām kritisks

Juris Grīns
Juris Grīns

Heidena stāvoklis joprojām kritisks
Automašīna pēc Nikija Heidena notriekšanas
Foto: ANSA/Scanpix

2006. gada MotoGP čempions Nikijs Heidens, kurš nesen Itālijā cieta smagā ceļu satiksmes negadījumā, guvis būtiskus smadzeņu bojājumus, oficiālā paziņojumā apstiprinājuši mediķi.

Amerikāņu motosportists joprojām atrodas slimnīcā Itālijas pilsētā Čezēnā, kur ievietots intensīvās terapijas nodaļā. Viņu ārstējošie ārsti nākuši klajā ar oficiālu paziņojumu, apgalvojot, ka Heidena stāvoklis joprojām ir kritiski smags. Negadījumā bojātas viņa smadzenes un pašlaik ārsti neatļaujas veikt kādas prognozes attiecībā uz sportista izredzēm atlabt.

35 gadus vecais Heidens tiek turēts mākslīgi izraisītas komas stāvoklī, turklāt situācija esot tik smaga, ka ārsti neuzņemas risku veikt operāciju, lai atbrīvotu cietušā galvaskausu no pastiprinātā spiediena.

Kopā ar Heidenu visu šo laiku ir viņa līgava Džekija, tāpat no ASV jau atlidojuši viņa māte un vecākais brālis Tomijs, kurš arī ir profesionāls motosportists.

Kā vēstīts, Nikiju Heidenu, kurš tobrīd brauca ar velosipēdu, otrdien, 17. maijā Itālijas pilsētas Rimini apkaimē notrieca automašīna. Sportists, kurš aizraujas arī ar riteņbraukšanu, tobrīd braucis kopā ar vēl vairāk nekā desmit cilvēku grupu, bet negadījuma brīdī esot no tās nošķīries. Informācija par par negadījuma apstākļiem dažādos avotos gan ir atšķirīga.

Heidens MotoGP čempionātā startēja no 2003. līdz 2016. gadam, 2006. gada sezonā uzveicot Valentino Rosi cīņā par titulu. Šajā laikā viņš pārstāvējis "Honda" un "Ducati" rūpnīcu komandas, kā arī vairākas privātās vienības. Savukārt šogad Heidens pārgāja uz superbaiku pasaules čempionātu (WSBK), kur pievienojās "Honda" rūpnīcas komandai, un bija jau guvis vienu uzvaru.

Video no negadījuma vietas: