Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Jonass: ''Ņemot vērā, kas notika pirms pirmā brauciena, rezultāts ir ļoti labs''

Jonass: ''Ņemot vērā, kas notika pirms pirmā brauciena, rezultāts ir ļoti labs''
Fizioterapeits palīdz Jonasam
Foto: facebook.com/SportEventsLogistics

Pasaules čempionāta astotajā posmā, kas notika Itālijā, latviešu motobraucējs Pauls Jonass ieguva trešo vietu. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina Jonass, tad, ņemot vērā apstākļus, kas bija pirms sacīkstēm, tad šis esot ļoti labs rezultāts.

Pirmajā braucienā Pauls Jonass (KTM) ieguva trešo vietu, par 37,972 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja francūža Dilana Ferandisa („Kawasaki”), bet otrais bija Jonasa komandas biedrs no „Red Bull KTM Factory Racing” nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš pirmoreiz šajā sezonā neuzvarēja braucienā. Otrajā braucienā uz pjedestāla augstākā pakāpiena atgriezās Herlingss, bet Jonass izcīnīja otro vietu, komandas biedram zaudējot 35,162 sekundes. Jonass posmā ieguva trešo vietu.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Jonass stāsta, ka sacīkstes viņam iesākās gaužām slikti. ''Pēdējais posms beidzot izvērtās ļoti labs, jo pēc ilgāka pārtraukuma izdevās kāpt uz goda pjedestāla, taču jāsaka, ka pēc sestdienas nekas nesolīja, ka varētu iet tik labi, jo lija lietus un trase bija ļoti dubļaina, tāpēc bija praktiski neiespējami apdzīt. Diemžēl svētdiena man iesākās ļoti slikti, jo no rīta, dodoties uz trasi, sāka ļoti stipri sāpēt galva, bija migrēna, tāpēc arī brīvajos treniņos nepiedalījos. Galva tā sāpēja, ka nevarēju pabraukt. Pirms pirmā brauciena dzēru zāles, kā arī daudz gulēju. Pirms paša brauciena fizioterapeits pārgāja man pāri, salika visu pa vietām un es varēju doties uz startu,'' iesāk Pauls Jonass.

''Pirmajā braucienā izcīnīju trešo vietu. Uzskatu, ka pie tādiem apstākļiem rezultāts bija ļoti labs. Otrajā braucienā no starta aizgāju kā trešais. Pēc tam pacīnījos ar Robertu Justu, līdz apdzinu viņu un finišēju otrajā vietā, lai arī pašās beigās man izvērtās sīva cīņa ar Ferandisu. Kopvērtējumā izcīnīju trešo vietu, kas man ir ļoti labs rezultāts, jo šī trase man līdz šim nebija veiksmīga,'' braucienus komentē Jonass.

Sarunas nobeigumā Pauls atzīst, ka ir šo to pārdomājis un sakārtojis galvu. ''Fiziski jūtos ļoti labi. Protams, pēdējās sacīkstes man nebija veiksmīgas, taču cenšos tās ātri aizmirst. Pirms šī posma daudz ko pārdomāju un šo to sevī izmainīju – gan mentālajā ziņā, gan arī galvu sakārtoju. Šobrīd varu teikt, ka tas man ir palīdzējis, tāpēc ceru, ka arī turpinājumā viss būs kārtībā. Jūtos labi, motocikls ir ļoti labs, tāpēc jādod tik virsū un jācenšas uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Šobrīd daudz trenējamies un cenšamies ar katru dienu būt labāki un stiprāki.''


, 2016-05-20 00:28, pirms 8 gadiem
Pauls i zvērs
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.