Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Rodeo MX" komandas sportistiem Vaidavas kausā traucē savainojumi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rodeo MX" komandas sportistiem Vaidavas kausā traucē savainojumi
Vaidavas kausa starts
Foto: rodeomx.net

17.maija svētdienā, Latvijas ziemeļaustrumos 42. reizi pēc kārtas Apes mototrasē norisinājās „Vaidavas Kausa” izcīņa motokrosā. Spēcīgs un kupls dalībnieku sastāvs, lieliski sagatavota trase un daudzie līdzjutēji bija kārtējie moto svētki Latvijas motosporta dzīvē. Ielūgumu uz šīm starptautiskajām sacensībām saņēma arī motokluba RODEO sportisti, kuri labā noskaņojumā devās uz leģendāro motosporta pasākumu.

Kvalifikācijas braucienu spēcīgākās MX1 un MX2 klases sportisti Dāvis Līvs, Prīts Ratseps, Kristers Drevinskis, kā arī Toms Babris uzsāka apņēmīgi. Otro ātrāko apļa laiku izdevās uzstādīt Ratsepam , Livam – 7. ātrākais aplis MX1 konkurencē, savukārt Kristers Drevinskis izbrauca 2. laiku MX2 klasē, piekāpjoties Kārlim Sabulim. Mēģinot savu rezultātu uzlabot Kristers kļūdījās un piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā sacensības bija beigušās iegūtās pleca traumas rezultātā. Toms Babris cīnoties ar pieredzējušākiem konkurentiem kvalifikācijā uzrādīja 15. rezultātu. Senioru klasē cīnoties ar tehniskām ķibelēm 12. apļa laiku uztādīja Arvis Sanders.

1.brauciens MX1 un MX2 apvienotajā klasē, kur sportistu rezultāti tika vērtēti atsevišķi, ar aizraujošām cīņam beidzās ar Ratsepa izcīnīto 4.vietu un Līva 6.vietu braucienā, priekšā Ivanovs, Krestinovs un Karro. Babrim, kurš brauca ar 125 cc klases motociklu – 13.vieta. Sanders apvienotajā Senioru un 30+ klasē savā „svara” kategorijā finišā iebrauc 4.vietā.

2.brauciens. Nesekmīgs starts abiem vadošajiem Rodeo kluba braucējiem, kaut arī Prīts pirmajā līkumā iebrauca atrodoties 2.pozīcijā, sekoja saķeršanās ar kādu no konkurentiem un kritiens, pēc kura Ratseps uzsāka pakaļdzīšanos no pēdējās vietas. Finišā Prītam izdodas "aizkapāties" līdz 4.vietai, bet ar to ir par maz, lai kāptu uz goda pjedestāla.

Tehniska problēma startā piemeklēja Dāvi Līvu un viņš braucienu uzsāka no 15. vietas pirmajā aplī. Līva ātrums trasē nebija pietiekošs, lai sadzītu vadošo piecinieku, jo iemesls ir nesenā muguras trauma, kas liedza sportistam pilnvērtīgi trenēties pirms sezonā un nobraukt vajadzīgas stundas uz motocikla. Finiša līniju Dāvis sasniedza kā 8. savā klasē. Toms MX2 vērtējumā izcīnīja 11.vietu, kas ir zināms progress cīņās pieredzes uzkrāšanai.

Sanders savu 2.braucienu aizvadīja stabili, savu šī brīža spēju līmenī un finišā atkārtoja pirmā brauciena rezultātu, kas arī kopvērtējumā deva 4.vietu Senioru klasē. Prītam Ratsepam līdzīgs scenārijs un arī 4.vieta kopvērtējumā. Līvam divu braucienu rezultātā septītā vieta MX1 klasē, Tomam Babrim 11.vieta MX2 klasē. Par Vaidavas kausa ieguvēju kļuva Dāvis Ivanovs no MX Moduls komandas.

Novēlēsim Kristeram Drevinskim ātru atveseļošanos, lai pēc iespējas atrāk atkal viņu redzēto labāko Baltijas sportistu vidū!

Izmantotie resursi:
RodeoMX - Jaunumi