Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Zarko: "Priekšējā riepa neizturēja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Zarko: "Priekšējā riepa neizturēja"
Zarko sacīkšu vadībā
Foto: REUTERS/Scanpix

Uzsākot otro sezonu "MotoGP" klasē, svētdien Kataras "Grand Prix" izcīņā pirmo pozīciju ilgu laiku ieņēma jaunais franču motosportists Johans Zarko, kurš vēlāk līdera godu zaudēja un finišēja tikai astotais. "Tech 3 Yamaha" vienības sportists skaidro, ka nav izturējusi motocikla priekšējā riepa.

Vispirms pārsteidzis ar uzvaru kvalifikācijā, sezonas pirmā posma sacensībās Zarko startā noturēja vadību un bija līderis pirmos 17 no 22 veicamajiem apļiem, kad pēkšņi kļuva lēnāks un sāka palaist priekšā konkurentus.

"Man vajadzētu justies priecīgam," pēc finiša sacīja Zarko, kurš līdz šim savā "MotoGP" karjerā vēl nav uzvarējis. "Esmu priecīgs, ka atrados sacensību vadībā daudzus apļus, priecājos arī par to, ka spēju visu kontrolēt, kaut arī nebiju tik ātrs, lai atrautos. Gaidīju, ka pretinieki mani apdzīs un sāksim cīņu, tomēr spēju noturēties viņiem priekšā."

Zarko atzīst, ka problēmas ar riepu sākās jau brīdī, kad sacīkstes vēl nebija vidū.

"Pēc astoņiem, deviņiem apļiem motocikla priekšējā daļā radās savāda sajūta," viņš skaidro. "Sāku satraukties, bet domāju, ka arī maniem konkurentiem, iespējams, ir šādas problēmas. Kad līdz finišam bija pieci apļi, situācija ar priekšējo riepu kļuva vēl sliktāka un, kad viņi mani apdzina, es vairs nespēju cīnīties, jo motocikls pārāk slīdēja. Braucot līkumā, sāku slīdēt un gandrīz avarēju. Ieelpoju un nolēmu turēt pozīciju, tomēr temps bija kļuvis pārāk lēns."

Tāpat kā citi vadošie sportisti, arī Zarko bija izvēlējies priekšā uzmontēt vidējā sastāva riepu.

"Es finišēju astotais ar tehnisku problēmu, tāpēc man jāpriecājas," stāsta francūzis. "Manuprāt, vidējā sastāva riepa bija laba izvēle. Parasti es neesmu tas, kurš sūdzas par riepām, bet šoreiz arī "Michelin" pārstāvji atzina, ka ka kaut kas nebija kārtībā."

Sacensībās uzvarēja "Ducati" komandu pārstāvošais Andreā Doviciozo, kurš trillera cienīgā cīņā uzveica "Honda" pārstāvi Marku Markesu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...