Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass aizvada noslēdzošās pirmssezonas sacensības un ir gatavs cīņai par titula nosargāšanu

Jonass aizvada noslēdzošās pirmssezonas sacensības un ir gatavs cīņai par titula nosargāšanu
Pauls Jonass
Foto: No sportista personīgā arhīva

Aizvadītajā nedēļas nogalē Francijā savas trešās motokrosa sacensības pirms jaunās Pasaules motokrosa čempionāta sezonas aizvadījis Pasaules čempions Pauls Jonass, kurš bija labākais no MX2 klases braucējiem Superfinālā, kurā startēja ātrākie MX1 un MX2 klases braucēji.

Pirmajā braucienā Jonass izcīnīja uzvaru, par 13 sekundēm apsteidzot Hanteru Lavrencu, bet 28 sekundes Paulam zaudēja Džeds Bītons. Otrais brauciens Paulam nebija veiksmīgs, jo mūsu sportists bija spiests iebraukt pitstopā, lai tiktu pie jaunām brillēm. Rezultātā finišā sestā vieta, kas divu braucienu summā deva ceturto pozīciju. Superfinālā 30 braucēju konkurencē Jonasam piektā vieta, kas bija labākais rezultāts no MX2 klases braucējiem.

''Sacensības iesākās ļoti labi, jo biju ātrākais gan treniņos, gan kvalifikācijā, gan arī pirmajā braucienā,'' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' stāsta Pauls Jonass. ''Diemžēl otrajā braucienā sanāca ķibeles ar brillēm. Jau pirmajā aplī no priekšā braucošā sportista dabūju ar lielu akmeni pa savām brillēm, kā rezultātā saplīsa rullītis, kas tīra brillēm redzamību. Biju spiests nomest brilles un iebraukt pitstopā pēc jaunām. Jā, varēju braukt arī bez brillēm un izcīnīt augstāku vietu, taču negribēju pirms jaunās sezonas riskēt un iedzīvoties kādās nepatikšanās, tāpēc tika nolemts doties pitstopā. Diemžēl man ir jau rūgta pieredze par braukšanu bez brillēm, kad pagājušajā gadā pēc Krievijas posma divas dienas mocījos ar sāpošām acīm. Līdz ar to šajā braucienā paliku sestais, kas kopvērtējumā deva ceturto vietu. Superfinālā ieņēmu piekto pozīciju, piekāpjoties vien MX1 klases braucējiem. Taču kopumā ar savu braukšanu esmu apmierināts – ir nelielas lietiņas pie kā jāpiestrādā, taču kopumā viss ir labi.''

Jautājot par dalībniekiem, Pauls atzina, ka sastāvs bija ļoti spēcīgs, jo uz starta izgāja apmēram 70% no tiem braucējiem, kuri startēs Pasaules čempionātā.

Tagad Pauls dosies atpakaļ uz Beļģiju, kur turpinās trenēties, lai jau nākamo trešdien lidotu uz Argentīnu, kur jau 4.martā sāksies jaunā Pasaules motokrosa čempionāta sezona.

''Jā, liekas, ka tikai nesen beidzās pagājušā sezona, kad jaunā jau ir klāt. Noskaņojums ir kaujiniecisks un nevaru sagaidīt sezonas startu. Ziema ir bijusi pietiekami gara, tāpēc esmu izsalcis pēc nopietnām sacensībām. Tas ir tas, ko man patīk darīt un no kā es gūstu prieku. Mērķis? Protams, mērķis ir aizstāvēt titulu un aizsargāt savu Nr.1 plāksnīti. Šis ir mans pēdējais gads MX2 klasē, tāpēc gribu šo sezonu noslēgt ar izcīnītu čempiontitulu,” nobeidz Pauls.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").