Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Zarko brauc tā, it kā spēlētu datorspēli"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Zarko brauc tā, it kā spēlētu datorspēli"
Horhe Lorenso
Foto: imago/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

MotoGP zvaigzne Horhe Lorenso pēc sacensībām Japānā asi kritizējis debitantu Johanu Zarko, kurš viņaprāt šosezon brauc pārāk agresīvi, turklāt to neapzinās.

"Tech 3 Yamaha" komandas sportists Zarko, kurš ir 2015. un 2016. gada Moto2 čempions, sacīkstēs slapjajā Motegi trasē vienā no epizodēm riskanti apdzina Lorenso vadīto "Ducati" motociklu. Pēc finiša Lorenso pauda neapmierinātību ar šādu manevru un pat gāja to pārrunāt ar savu konkurentu.

"Jūs visi redzējāt, kas notika," komentē trīskārtējais MotoGP čempions Lorenso. "Šī nebija pirmā reize, kad viņš dara tādas lietas - iepriekš viņš to ir darījis vēl ar diviem vai trim braucējiem. Viņš turpina braukt tā, it kā spēlētu "Playstation" un viens pats brauktu lidojošo apli, kad blakus nav citu motociklu. Viņš ir ļoti agresīvs. Es aizgāju uz viņa garāžu, bet viņš nesaprot, ka dara kaut ko sliktu un netaisās mainīties. Kādam vajadzētu pateikt, lai viņš nomierinās. Viņš uzskata, ka visu dara pareizi, tas ir labi un, ka pārējiem jābūt uzmanīgiem, nevis viņam jābūt mierīgākam. Es labprāt parunātu ar Drošības komisiju, varbūt tur kaut ko var darīt lietas labā, jo savādāk nākotnē tā kaut kas var atgadīties."

Pēc posma Amerikā lielu neapmierinātību par Zarko braukšanas stilu pauda arī "Yamaha" rūpnīcas braucējs Valentino Rosi. Pats francūzis uzskata, ka brauc normāli.

"Es biju pārliecināts par to, kā uzvedas mana motocikla priekša, tāpēc devītajā līkumā varēju uzbrukt," skaidro Zarko. "Tobrīd Lorenso mēģināja palikt ārmalā, bet, kad izbraucu no līkuma, vairs viņu neredzēju, nedomāju, ka viņš vēl var būt tur un mēs saskārāmies, lai gan paātrinoties biju savā trajektorijā. Trieciens bija diezgan spēcīgs, bet sacīkstēs tas ir normāli. Tā kā biju iekšmalā, man bija priekšrocības. Labi, ka neviens nenokrita."

Lorenso šobrīd MotoGP kopvērtējumā ir septītais, bet Zarko neilgi pirms sezonas beigām ieņem sesto pozīciju.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-18 19:53, pirms 7 gadiem
A kam interesē pasīvi sportisti? Sports kā tāds nav drošs, ko tad tur var daudz pīkstēt.

     [+] [-]

, 2017-10-18 21:32, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: A kam interesē pasīvi sportisti? Sports kā tāds nav drošs, ko tad tur var daudz pīkstēt.
Simončelli par identisku agresivitāti samaksāja ar savu dzīvību.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-19 08:59, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Simončelli par identisku agresivitāti samaksāja ar savu dzīvību.
sic noraka pats uz mutes zem rossi!tur nekaa agresiiva nebija!lorenso vnm čiikst!