Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neveiksmju joslā iekļuvušajam Jonasam ceturtā vieta kvalifikācijā Šveicē

Ints Megnis
Ints Megnis

Neveiksmju joslā iekļuvušajam Jonasam ceturtā vieta kvalifikācijā Šveicē
Pauls Jonass
Foto: Gino Maes

Latviešu motokrosists Pauls Jonass, kurš pēc vairākiem ne pārāk veiksmīgiem etapiem zaudējis pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīciju, sestdien samierinājās ar ceturto vietu Šveices "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās.

Kvalifikācijā no starta priekšā aizbrauca Jonasa komandas biedrs KTM rindās un sezonas sīvākais konkurents Horhe Prado. Kaut septītajā aplī viņu uz brīdi apsteidza austrālietis Hanters Laurenss, spānis ātri atguvās un finišu sasniedza pirmais.

Jonass pēc starta bija septītais. Kaut viņš salīdzinoši ātri pakāpties uz ceturto pozīciju, turpmākajā kvalifikācijas braucienā Prado, Laurensa un Tomasa Kovingtona pozīcijas neizdevās apdraudēt.

Sacīkste tiks aizvadīta svētdien. Jonass šosezon uzvarēja pirmajos sešos pasaules čempionāta braucienos, bet pēdējos sešos posmos viņš bijis labākais tikai vienā braucienā. Šveicē notiek 16. no šīs sezonas 20 posmiem.

Kā Sportacentrs.com vēstīja iepriekš šonedēļ, Jonasa neskaidrās attieksmes dēļ apdraudēta Latvijas izlases dalība šīs sezonas Nāciju kausa sacensībās, kas neoficiāli tiek dēvētas par motokrosa olimpiskajām spēlēm. Jonass pilnvērtīgi Nāciju kausā Latvijai palīdzējis tikai vienreiz.

Arī MXGP klases kvalifikācijā spēcīgajai KTM komandai neizdevās tikt pie dubultuzvaras. Labākais bija leģendārais Antonio Kairoli, kuram sekoja Romēns Fevrs un Klemāns Desajs, kamēr kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss palika tikai sestais.

MX2 kvalifikācija, Šveices "Grand Prix"

VSportistsValstsMotociklsLaiks
1.H.PradoSpānijaKTM25:00.079
2.H.LaurenssAustrālijaHonda+1..786
3.T.KovingtonsASVHusqvarna+8.532
4.P.JonassLatvijaKTM+14.127
5.T.K.OlsensDānijaHusqvarna+19.061

PČ kopvērtējums

VSportistsValstsPunkti
1.H.PradoSpānija645
2.P.JonassLatvija617
3.T.K.OlsensDānija492
4.B.VatsonsLielbritānija453
5.K.VlānderensNīderlande444

  +2 [+] [-]

, 2018-08-18 19:13, pirms 6 gadiem
Vai to ,ka Prado uz šo brīdi ir meistarīgāks un labāks var saukt par neveiksmem?
Tūlit pārmetumi būs man,ka Jonasam daudz kritienu....tas saucās fiziskās formas zaudēšana....tā tas ir daudzos sporta veidos....jātrenējas un būs labi...zinu un redzēju kā Serģis ar Rasmani pa Cēsu trasi darbojās...līdz spēku izsīkumam...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 19:40, pirms 6 gadiem
Varu tikai piekrist, ka uz šo brīdi Horhe ir labākais, un to var mainīt tikkai pats Pauls. Laikam ir kkur jāriskē un jāpagriež gāzīte virs savu baiļu līmeņa, lai apsteigtu HP ... TU to vari JP41, dod ručkā, mēs protams vienmēr par TEVI, lai kā arī būtu ....

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 20:15, pirms 6 gadiem
Lai veicas! ✊Neko nevar pārmest otra mums tāda braucēja pat tuvu nav!!
Būs labi, ja nebūs tad nākošgad pāries uz MXGP klasi, iespējams lielais mocis būs piemērotāks un dažu gadu laikā titulu sasniegs. Letiņi jāatbalsta. Galvenais lai nav traumas!👊