Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

LČ "Apvidus motokrosa" posmā uzvar Vinters

Latvijas čempionātā "Apvidus motokross" uzvaras laurus plūca viens no galvenajiem favorītiem Jānis Vinters, kurš mums noteikti ir pazīstams kā teicams enduro meistars un pirmais cilvēks, kurš aizsāka Latviešu gaitas slavenajā Dakāras rallijā ar labiem panākumiem.

Pirmais Latvijas čempionāta posms „Apvidus motokrosā” un Latvijas čempionāts „Zelta mopēdam” ir aizvadīts, un jau pēc 26. jūnijā norisināsies šo sacensību otrais posms. Kā atzina daudzi sportisti, kuri piedalījās Latvijas čempionātā „Apvidus Motokrosā”, tad šo sacensību galvenā priekšrocībā ir tās braukšanas ilgums, jo tā norisinās no 45 minūtēm līdz vienai 1 h, tādejādi padarot šīs sacensības pieejamas arī visiem motokrosa meistariem, ne tikai enduro braucējiem, kuriem ir attiecīgi sagatavoti motocikli. Pašu trases konfigurācija pirmajā posmā arī bijusi pietiekami interesanta, ar labi sagatavotiem mākslīgiem šķēršļiem, bet ne bīstamiem. Kā atzina pats sacensību organizatori: „ Šo sacensību galvenais uzdevums ir ar vien vairāk pievērst cilvēkiem interesi par motosportu, radot tiem prieku un lielisku aktīvu atpūtu svaigā gaisā, tāpēc arī ir sarūpēts diezgan plašs klašu skaits Latvijas čempionātā „Apvidus Motokross”, lai ikviens tajās varētu piedalīties, atkarībā no savas meistarības, kā arī šīs sacensības ir ļoti skatāmas skatītājiem, jo apļa garums nav garāks par 6 km, kā arī sacensības norisinās ļoti raiti un kompakti, un skatītājam nav tām jāveltī visa sava brīvā diena. Tāpat ir arī padomāts par sportistiem Latvijas čempionātā „Zelta Mopēds”, kur tagad cilvēki, kā vecajos PSRS laikos, var izpausties vairākās klasēs, atkarībā kāds braucamais ir saglabājies šķūnītī”.

Vakar 17. jūnijā arī norisinājās LAMSF prezidija sēde, kurā tika izvērtēts šo sacensību statuss, un tika pieņemts gala lēmums atbalstīt šo sacensību tālāko attīstību ar Latvijas čempionāta statusu: lamsf.lv .

Pagājušā posmā absolūtajā vērtējumā Latvijas čempionātā „Apvidus Motokross” uzvaras laurus plūca viens no galvenajiem favorītiem Jānis Vinters, kurš mums noteikti ir pazīstams kā teicams enduro meistars un pirmais cilvēks, kurš aizsāka Latviešu gaitas slavenajā Dakāras rallijā ar labiem panākumiem. Tagad sportists ir atguvies pēc ilgstošas traumas sadziedēšanas un atkal visus līdzjutējus priecē visādās disciplīnās motosporta trasēs. Otrajā vietā ierindojās Kristaps Bajārs, bet kā trešo vietu izcīnīja Raitis Plūme.

Latvijas čempionātā „Zelta mopēdiem” nepārspēti prestižajā sporta klasē palika neviens cits, kā Pasaules juniora čempiona Matīsa Karro tēvs Ainārs Karro, aiz sevis atstājot savu dēlu Emīlu Karro, kā trešais finiša līniju sasniedza Romans Valtiņš. Kopumā sacensības norisinājās 6 klasēs, un tajās varēja vērot visādu paaudžu sportistus dodamies trasē ar lielu sparu.

Tiem, kuri nav izdevies gūt pilnu priekšstatu par šim sacensībām un iegūt informāciju par rezultātiem visās klasēs, iesaku apmeklēt mājas lapu motoskijorings.lv .

Nākamajā posmā gaidāms vēl interesantākas cīņas Latvijas čempionātā „Apvidus motokrosā”, jo ir sagaidāms, ka tajās piedalīsies arī atzīti motokrosa meistari, kā arī noteikti Latvijas čempionātā „Zelta Mopēds” mēs redzēsim jaunus un interesantus sportistus.

Noteikti iesaku Elkšņos skatītājiem apmeklēt šīs sacensības, jo trase tur ir labi pārskatāma un pietiekami kompakta, ar interesantiem mākslīgiem šķēršļiem sportistiem. Galvenais, ka Jums šīs lieliskās sacensības ir iespējams apmeklēt pa brīvu un pavadīt sestdienas dienu jaukā un spriedzes pilnā atmosfērā, vērojot ar kādu azartu dažādu paaudžu cilvēki dosies cīņā trasē. Kas zina, varbūt jau nākamreiz Jums pašiem būs vēlēšanās tajās piedalīties.

Tā kā 26. jūnijā visiem moto mīļiem noteikti ir jādodas uz Ogres rajonu, Ikšķili, Elkšņu trasi, kur sākot no plkst. 11.00 norisināsies šo aizraujošo sacensību finālbraucieni.

Informāciju sagatavoja:
Agnis Skrebs


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").