Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Superkrosa čempions Dandžijs paziņo par karjeras beigšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Superkrosa čempions Dandžijs paziņo par karjeras beigšanu
Raiens Dandžijs
Foto: motocrossactionmag.com

2017. gada "AMA Supercross" čempions Rainens Dandžijs īsi pēc čempionāta beigām paziņojis par lēmumu beigt karjeru motosportā. Būdams 27 gadus vecs, Dandžijs tiek uzskatīts par vienu no labākajiem motokrosa braucējiem pasaulē.

Pavisam nesen Lasvegasā, "AMA Supercross" noslēguma posmā Dandžijs tika kronēts par Amerikas supekrosa čempionu. Aizvadījis saspringtu cīņu visas sezonas garumā ar Eli Tomaku, pie titula prestižākajā 450SX klasē Dandžijs tika jau ceturto reizi karjerā.

Jau pēc finiša Dandžijs atzina, ka turpmākajās nedēļās domās, ko iesākt tālāk. Šonedēļ viņš nāca klajā ar paziņojumu, ka pieņēmis lēmumu beigt sportista karjeru.

"Tam ir grūti noticēt, ka šāda diena ir pienākusi, bet pēc vairākus mēnešus ilgām pārdomām paziņoju, ka beidzu savu progesionālo karjeru superkrosā un motokrosā," pavēstījis Dandžijs, kurš pārstāvēja "Red Bull KTM" rūpnīcas komandu. "Realitāte ir tāda, ka šis sporta veids ir grūts, sezonas ir garas un tas liek ziedot ļoti daudz, ir smagi jāstrādā un jāturas pie stingras disciplīnas. Fiziski jūtu, ka esmu savā labākajā formā, bet šis gads man ir smags psiholoģiski. Vienmēr esmu ar visiem spēkiem gribējis uzvarēt, bet šī sezona bija citāda. Manas sajūtas, dodoties uz sacīkstēs, bija kļuvušas savādākas."

Minesotas štatā dzimušais Dandžijs pirmo pilno sezonu "AMA Supercross" čempionātā aizvadīja 2010. gadā, jau debijā tiekot pie titula. Tāpat viņš par čempionu kļuva 2015. un 2016. gadā, bet ne reizi kopvērtējumā nav bijis zemāk par trešo vietu. Tāpat viņš guvis panākumus tradicionālajā motokrosā, trīs reizes uzvarot AMA čempionātā 450 cm3 klasē (debijas sezonā 2010. gadā, kā arī 2012. un 2015. gadā), kā arī vienreiz triumfējot 250 cm3 klasē (2009. gadā).

Tāpat divas reizes Dandžijs palīdzējis ASV komandai uzvarēt prestižajās Nāciju kausa sacīkstēs (2010. un 2011. gadā).

AMA rīkotajās sacīkstēs viņš uzvarējis 80 reizes un visu laiku panākumiem bagātāko sportistu sarakstā ierindojas ceturtajā vietā.

Izmantotie resursi:
Home - Sports News, Scores, Schedules, Videos...

     [+] [-]

, 2017-05-18 17:44, pirms 7 gadiem
Ne tikai Superkrosa bet arī Motokrosa vairākkārtējs čempions! Dīzelis :-) ir pabeidzis karjeru