Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro Vaidavas kausa izcīņā aizņemas tēva mopēdu un izcīna uzvaru

Karro Vaidavas kausa izcīņā aizņemas tēva mopēdu un izcīna uzvaru
Matīss Karro
Foto: Jānis Pastars

Aizvadītajās brīvdienās tika aizvadīta 42. Vaidavas kausa izcīņa motokrosā, kurā latviešu motokrosists Matīss Karro MX1 klasē divu braucienu summā izcīnīja trešo vietu.

Abos braucienos pie uzvaras MX1 klasē tika MX Moduls komandas braucējs Dāvis Ivanovs, kurš arī izcīnīja pirmo vietu divu braucienu summā. Otrais finišēja spēcīgais igaunis Gerts Krestinovs, bet trešais, izcīnot tikpat punktus, cik Krestinovs, palika vēl viens MX Moduls komandas braucējs Matīss Karro.

“Iesākumā gribu teikt paldies savai angļu “Route 77 Energy MVR-D Honda” komandai, kas man ļāva atbraukt uz Latviju, lai varētu turpināt ārstēt celi, kā arī, lai varētu aizvadīt treniņus un piedalīties sacensībās, par ko man ir liels prieks,” iesāk Matīss Karro.

“Bija prieks startēt šajās sacīkstēs, kas man ir kā mājas sacensības, tāpēc pirms starta bija uztraukums, jo gribējās sevi parādīt no labākās puses. Kvalifikācijā neizdevās tik ātri aprast ar trasi un atrast labākās trajektorijas, tāpēc paliku trešais, ar ko biju apmierināts. Pirmā brauciena starts neizdevās – nogulēju starta momentu un aizbraucu kā piektais. Turpinājumā aizcīnījos līdz otrajai vietai, bet nedaudz vēlāk jau pietuvojos līderim Dāvim Ivanovam. Šoreiz man neizdevās viņu apsteigt, jo Dāvis bija ātrāks, tāpēc turpinājumā nedaudz samazināju tempu un finišēju otrajā vietā,” pirmā brauciena notikumus stāsta Karro, kurš šajās sacīkstēs startēja MX Moduls komandas sastāvā.

“Otrajā braucienā starts bija labāks, jo aizgāju kā otrais. Ilgi cīnījos par pirmo vietu, taču nekur tā arī man neizdevās apsteigt komandas biedru Ivanovu. Cenšoties noķert Dāvi, zaudēju daudz spēkus, tāpēc turpinājumā saguru, kā rezultātā biju spiests zaudēt vienu pozīciju, un atkritu uz trešo vietu. Taču šoreiz tā viena vieta nebija galvenā, jo man gribējās sasniegt finišu un turpināt krāt nobrauktās stundas, kas pēc šādas traumas arī šobrīd ir svarīgākais. Kopumā izcīnīju trešo vietu, ar ko esmu apmierināts, jo aizvadīju stabilus braucienus bez kritieniem.”

Taču tās nebija vienīgās sacīkstes, kurās Matīss startēja šajās sacensībās. “Sava prieka pēc ar tēva aizdoto mopēdu startēju arī mopēdu sporta klasē, kur izdevās abus braucienus uzvarēt. Kopumā guvu ļoti pozitīvas emocijas, par ko gribu teikt lielu paldies organizatoriem un visiem faniem, it īpaši tiem, kuri bija no Apes,” nobeidz Karro.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis