Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP sezonas trešais posms "Viasat Sport Baltic" kanālā

MotoGP sezonas trešais posms "Viasat Sport Baltic" kanālā
Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 19. aprīlī, un pirmdien, 20. aprīlī "Viasat Sport Baltic" (VSB) piedāvā MotoGP 2015. gada sezonas trešo posmu – Argentīnas "Grand Prix" izcīņas tiešraides.

Pēc neveiksmīgā 2015. gada sezonas pirmā posma Katarā, Amerikas "Grand Prix" divkārtējais pasaules čempions Marks Markess saviem konkurentiem atkal bija neaizsniedzams – "Honda" braucējs Ostinas trasē izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. Kopvērtējumā ar 41 punktu vadībā pēc diviem posmiem ir Kataras uzvarētājs Valentīno Rosi, par punktu atpaliek Andrea Doviciozo, vēl par četriem Markess. Moto2 klasē Aleksam Rinsam ir punkta pārsvars pār Johanu Zarko, Moto3 līderiem Denijam Kentam ir 41, Enea Bastianini 33 punkti.

Tāls Meļķis, Viasat Sport Baltic komentētājs:

“Argentīnas posms ir pēdējais no pasaules čempionāta ievada aizokeāna turnejas. Primāri autosacīkstēm būvētā trase, kuru veiksmīgi apguvuši arī motobraucēji. Pērn tā bija labvēlīga MotoGP čempionkomandai Markesam un Pedrosam. Ne pārāk daudz atpalika "Yamaha" duets Lorenco un Rossi, kuri šogad noteikti ir kļuvuši spēcīgāki. Iepriekšējo divu posmu pieredze rāda, ka uz pjedestālu pamatoti pretendē vesela Ducati armāda, no kuriem vienādi ātri ir Doviciozo un Janone. Moto2 izskatās, ka mūs gaida kārtējā Lousa un Zarko divcīņa, kur abi izmanto pērnā gada pasaules čempiona Tito Rabata ieročus – ātrumu un stabilitāti. Taktiski aizvadot sacīksti uz vietu starp ātrākajiem var pretendēt arī jaunpienācējs no Moto3 Alekss Rinss. Mazākajā klasē pēc spīdoši aizvadīta Amerikas posma, uzmanība tiks pievērsta Leopard Racing braucējiem, no kuriem Kents ir čempionāta vadībā. Un protams jaunais talants Kvartararo, kurš 16 gadu slieksni sasniegs tikai dienu pēc sacīkstes...”

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs:

“Šis būs otrais Argentīnas GP jaunāko MotoGP laiku posms, lai gan tieši Argentīnā savulaik 1961. gadā notika pirmais aizokeāna posms FIM Motošosejas Pasaules čempionāta ieskaitē. Pērn Termas de Rio Hondo trasē gan kvalifikācijā, gan sacīkstē uzvarēja Marks Markess un pēc viņa pārliecinošā un brīžiem neizskaidrojami fenomenālā snieguma Ostinā (atcerieties notikumus kvalifikācijā, kas noteikti ieies MotoGP vēsturē), El Fenomeno būs galvenais pretendents uz panākumu arī šajā nedēļas nogalē. Tomēr sāncenši ir progresējuši: "Ducati" saglabājuši jaudu, tomēr vairs neplēš riepas, bet Yamaha jaunās paaudzes pārnesumu kārba un saīsinātā šasija ļauj komfortabli justies arī Horhem Lorenco un Velentīno Rosi, kurš Argentīnā (Buenosairesas trasē) savulaik 1999. gadā kļuva par 250cc klases čempionu.”

MotoGP Argentīnas "Grand Prix" kanālā VSB:

DatumsLaiksNotikums
19. aprīlis20.10Moto2
19. aprīlis21.40MotoGP
20. aprīlis3.50Moto3

     [+] [-]

, 2015-04-18 16:45, pirms 9 gadiem
Viasat - skatītāji no jums gaida, kad sāksiet rādīt MX GP posmus ar Jonasa līdzdalību......???