Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Stupelis un Mucenieks 2015. gada pasaules čempionātā startēs ar tiem pašiem pilotiem

Stupelis un Mucenieks 2015. gada pasaules čempionātā startēs ar tiem pašiem pilotiem
Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks
Foto: smxpics.be

Latvijas vadošie blakusvāģu motokrosa braucēji Kaspars Stupelis un Elvijs Mucenieks arī 2015. gada sezonā turpinās startēt pasaules čempionātā kopā ar tiem pašiem pilotiem.

Stupelis jau trešo gadu pēc kārtas kopā ar Nīderlandes pārstāvi Etjēnu Baksu ieguva otro vietu pasaules čempionātā, uzvarot piecos posmos, tostarp pēdējos trīs pēc kārtas. Šogad kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas triumfēja Bens Adrijensens un Bens van den Bogārts, kuri titulu nodrošināja tikai pēdējā posmā Vācijā. Tiesa, pa visu sezonu viņi uzvarēja vien četros posmos.

Papildus tam, šogad Baksam/Stupelim izdevās triumfē Nīderlandes čempionātā un izcīnīt otro vietu Nāciju kausā.

"Sezonas beigās ne visi sponsori uzreiz izlemj, vai turpinās atbalstīt arī nākamajā gadā," skaidro Stupelis. "Arī ģimene joprojām vēlas, lai abi brāļi kādreiz brauktu kopā. Kad par šiem jautājumiem viss bija skaidrs, noslēdzām jaunu sadarbības līgumu. Jācer, ka pie pirmās neveiksmes nesanāksim zaudēt visu sezonu un, protams, jāsamazina tehniskās ķibeles. Domāju, ka ar pārējām lietām esam uz pareizā ceļa, jo galu galā šogad uzvarējām vairāk posmos nekā Adrijensens. Mērķējam kārtējo reizi cīnīties līdz galam un katru nedēļas nogali atvest mājās maksimālo punktu skaitu."

Mucenieks tikmēr trešo sezonu startēs kopā ar beļģi Janu Hendriksu. Šogad viņiem bija labas izredzes otro gadu pēc kārtas kļūt par trešajiem labākajiem pasaulē, tomēr veiksme reizēm nebija viņu pusē. Ļoti sarežģītajā pēdējā posmā Rudersbergas trasē, kur bija jābrauc pa dziļiem dubļiem un notika tikai viens brauciens, turklāt saīsināts, Mucenieka ekipāža no trešās vietas kopvērtējumā atkrita uz ceturto.

Tikmēr ārpus pasaules čempionāta Hendriksam/Muceniekam divi spoži panākumi - uzvara Beļģijas čempionātā un pirmā vieta Nāciju kausā Beļģijas izlases sastāvā.

Jāatgādina, ka Latvija savu komandu šogad uz Nāciju kausu blakusvāģu motokrosā nesūtīja.

"Esmu vienojies ar to pašu komandu uz vēl vienu sezonu, tāpēc jau esmu atsācis fiziskās sagatavošanās treniņus," atklāj Mucenieks, kurš nākamgad startēs ar uzlabotu motociklu. "Plānots braukt visos "Grand Prix" posmos, aizstāvēt Beļģijas čempiona titulu, kā arī aizvadīt dažus posmus Holandes čempionātā. Mērķis ir cīnīties par pirmo trijnieku pasaules čempionāta kopvērtējumā un izcīnīt skaistas uzvaras. Stimulu meklēju mazajos cēloņos, kāpēc šogad palikām ceturtajā vietā. Mēģināsim pielikt pie lietām, kas mums lika zaudēt trešo pozīciju."

Šobrīd neizskatās, ka 2015. gadā pasaules čempionātā varētu piedalīties kāds no latviešu pilotiem.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro - Krāsains...


, 2014-12-17 16:07, pirms 9 gadiem
paris gadus atpakaļ bija drošas 4 ekipāžas, tagad pat vienu nevar savākt....žēl bet skarbā realitāte...
, 2014-12-17 16:10, pirms 9 gadiem
Prieks par Haraldu,palīdzēs Igauņu bāleliņam,domāju Top15 ielauzīsies.
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.