Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Olsens ar "Husqvarna" pāries uz MXGP klasi, Jonasa nākotne neskaidra

Juris Grīns
Juris Grīns

Olsens ar "Husqvarna" pāries uz MXGP klasi, Jonasa nākotne neskaidra
Tomass Kjers Olsens. Foto:

"Husqvarna Motorcycles" paziņojusi par jauna līguma parakstīšanu ar dāņu motosportistu Tomasu Kjeru Olsenu, kurš līdz ar to 2021. gadā kļūs par šīs rūpnīcas komandas braucēju pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē. Šobrīd vēl pāragri prognozēt Paula Jonasa nākotni "Rockstar Energy Husqvarna" rindās.

"Husqvarna" rūpnīcu Olsens pārstāv kopš 2017. gada, bet viņa karjeras lielākais sasniegums ir pērn izcīnītā otrā vieta MX2 pasaules čempionāta kopvērtējumā. Savukārt abas sezonas pirms tam viņš ieņēma trešo vietu čempionātā. Pēc četrām "Husqvarna" sastāvā pavadītām sezonām MX2 klasē, 23 gadus vecais motosportists jau nākamgad debitēs MXGP.

"Priecājos, ka turpināšu startēt "Rockstar Energy Husqvarna" komandā arī pārejot uz MXGP klasi," saka Olsens. "Es apbrīnoju šo komandu, zinu, cik lieliski viņi dara savu darbu un uzskatu, ka šī ir pati labākā komanda pasaules čempionātā. Kopā ar "Husqvarna" esmu pavadījis visu savu karjeru MX2 klasē, kopā esam guvuši daudz panākumus un man ir daudz, par ko viņiem pateikties. Esmu jau izmēģinājis FC 450 motociklu, un tas ir neticams. Tas ir viegls un jaudīgs, bet tā kā esmu no lielajiem puišiem, tas lieliski piestāv manam braukšanas stilam."

Šo sezonu Olsens uzsācis ar nedaudz vājākiem rezultātiem un pašlaik kopvērtējumā ir septītais. Jaunais līgums viņam ir uz nākamajiem diviem gadiem.

MXGP klasē "Rockstar Energy Husqvarna" komandu pašlaik pārstāv tikai lietuvietis Armins Jasikonis, kurš ierindojas sestajā vietā kopvērtējumā, kamēr Pauls Jonass, kurš piedalījās tikai pirmajos divos posmos, pārējo sezonu spiests izlaist pēc piedzīvota kritiena un traumas gūšanas. Jau jūlija vidū Jasikonis, kurš komandu pārstāv otro sezonu, tika pie līguma uz 2021. gadu, kamēr Jonasa nākotne pašlaik neskaidra. Iespējams, komanda varētu rīkoties līdzīgi kā "Red Bull KTM", kas MXGP startē ar trim braucējiem, tomēr par to spriest vēl pāragri.

Izmantotie resursi:
ice1racing.fi

  +2 [+] [-]

, 2020-09-17 19:59, pirms 4 gadiem
Nevar noliegt, ka Jonasam piemīt talants, bet nu viņs ir ļoti traumatisks. Pieļauju, ka tas ir pieredzes trūkuma un braukšanas stila dēļ. Tapēc viņš drīz būs bez līguma..Vai arī nāksies ļoti smagi viņu nopelnit.
Mums jau Karro ar bija ļoti petspektīvs bet darba ētikas trūkums un nenormāli daudzās traumas tam pārvilka svītru...
Nu jānovēl veiksme Jonasam

     [+] [-]

, 2020-09-17 20:19, pirms 4 gadiem
Bija baumas, ka Jonass uz Gasgas, bet cik tās ir patiesas nav zināms..

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 21:18, pirms 4 gadiem
Kas tur neskaidrs, Jonas turponās veseļoties, varēs izpausties kādā citā komandā

     [+] [-]

, 2020-09-17 22:50, pirms 4 gadiem
Nav ko celt brēku... Nav jau tā, ka Jonass vienīgais, kuram beidzas gada beigās līgums un vēl nav pārslēgts uz nākamo gadu

     [+] [-]

, 2020-09-17 23:36, pirms 4 gadiem
Cik var spriest no informācijas drumslām, Paulam karjeras turpinājumā reāls variants varētu būt GasGas Factory racing, jo Coldenhoff it kā pie sevis grib dabūt Yamaha rūpnīcas komanda, kā arī Paula menedžeris Kristers Serģis ir GasGas oficiālais pārstāvis Latvijā. Taču ir parādījušās kaut kādas baumas par Kawasaki rūpnīcas komandas interesi par Paulu.