Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Augusts Justs nodrošina Latvijas čempiona titulu MX1 klasē

Augusts Justs nodrošina Latvijas čempiona titulu MX1 klasē
Augusts Justs
Foto: Jānis Pastars

Svētdien, kā ierasts, Latvijas čempionāta cīņas, kam paralēli norisinājās arī Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta sacensības, turpinājās. Nu jau pie starta barjeras stājās pieredzes bagātākās klases – MX1 un MX2, lai cīnītos par Latvijas čempiona titulu. Ieradušies bija ne tikai vairums pašmāju spēcīgākie braucēji, bet arī kaimiņi, tostarp Igaunijas Nāciju kausa izlase – Tanels Leoks, Gertu Krestinovu un Harri Kullas. No mūsu izlases ieradies bija arī talantīgais Pauls Jonass, kurš trasē parādīja augstākā līmeņa cīņas.

Iesācēju klasē pirmā vieta Gunvaldim Vēsmiņam, otrā vieta Andim Ūpim, bet trešā Raivo Liepam. Šādā secībā sportisti ierindojas arī sezonas kopvērtējumā, Latvijas Kausu izcīnot Vēsmiņam.

MX85 klasē pirmā vieta Raineram Žukam, otrā vieta Tomam Babrim, bet trešā Ralfam Edgaram Ozoliņam. Tieši šāds pirmais trijnieks arī sezonas kopvērtējumā, pie 2014. gada Latvijas čempiona titula tiekot Raineram.

MX2 klasē sīvāko konkurenci Jonasam sagādāja Hardi Kullas, kurš 1.braucienā ar nelielu pārsvaru tomēr izrādījās pārāks pār Jonasu. Taču otrajā braucienā Pauls līdera pozīcijas noturēja no starta līdz finišam, kļūstot par posma uzvarētāju un Latvijas čempionu. Jāatzīmē, ka Kullas sacīkšu vidū bija spiests izstāties tehnikas problēmu dēļ. Otrā un trešā vieta igauņu sportistiem – attiecīgi Erki Kahro, kuram čempionātā 2.vieta, un Karel Kutsar.

Prestižajā MX1 klasē situācija bija ļoti saspīlēta, jo Dāvis Ivanovs, kurš līdz šim veiksmīgi turējās līdera pozīcijā, piedzīvoja tehnikas ķibeles, kas lika no rokām izlaist čempiona titulu, bet vicečempiona tituls nosargāts. Par čempionu šajā spēcīgajā klasē šogad kļuva Augusts Justs. Posma kopvērtējumā pirmo goda pjedestāla pakāpienus iekaroja Igaunijas Nāciju kausa pārstāvji – 1. Harri Kullas, 2.Tanel Leok, 3.Gert Krestinov.

Dāmu klasē divu braucēju konkurencē pirmā vieta Elīnai Kalniņai, otrā Annai Lankovskai, kurām arī Latvijas Kausa sezonā attiecīgi 1.un 2.vieta.

Senjoru vidū, kā ierasts, nepārspēts palika meistarīgais Leons Kozlovskis, kurš pārliecinoši izcīnījis uzvaru arī Latvijas Kausa kopvērtējumā. Otrā vieta posmā Raimondam Baltgalvim, bet trešā Jurijam Kovgeram.

Veterānu klasē pirmais trijnieks Dobeles posmā pārliecinošs abos braucienos – 1.vieta Atim Alžānam, 2.vieta Ivaram Blažēvicam, bet 3.vieta Viesturam Kaktabulam. Šāds pat pjedestāla trijnieks arī Latvijas Kausa sezonas kopvērtējumā.

B/V klasē sīvas cīņas starp J.Daidera/I.Skultāna un K.Varik/E.Koiv ekipāžām, taču pārāki tomēr mūsējie – Daiders/Skultāns, kuriem pirmā vieta posmā. Otrā vieta Varik/Koiv no Igaunijas, trešā vieta somiem R.Kunnas/L.Kunnas. Par Latvijas čempioniem šogad kļuva Varik/Koiv ekipāža, 2.vieta Daideram/Skultānam, trešā igauņiem M.Sonn/ T.Koiv.

B/V Veterānu klasē uzvaras laurus posmā plūca lietuvieši V.Racka/A.Racka, kuriem sezonā 3.vieta. Otrā vieta gan sezonā, gan posmā vēl vienai Lietuvas ekipāžai - P.Tendzegolska/ M.Zaliauskas, bet trešā vieta J.Lehtinen/L.Lehtinen no Somijas. Latvijas Kausu šajā klasē izcīnījuši A.Vāpa/A.Mačs

Cīņas nudien lika aizrauties elpai, jo padoties negrasījās neviens. Arī uz goda pjedestāla bija jūtamas sportistu prieka emocijas, izcīnot šī gada ātrāko braucēju titulus un noslēdzot sezonu labāko motosportistu vidū.

Pēc Dobeles posma sakām lielu paldies visiem, kuri piedalījās arī Madara Purekļa ziedojumu vākšanā. Esam patiesi pateicīgi par katru ziedojumu. Vislielākais prieks bija dzirdēt labos vārdus un vēlējumus Madaram – tas parāda, ka esam liela un vienota motokrosa ģimene, kas savus biedrus nelaimē neatstās. Paldies arī sportistiem – Paulam Jonasam, Leonam Kozlovskim, Edgaram Meņģelim un klubam Rodeo par ziedotajām mantām izsolei. Visi iegūtie līdzekļi tika nodoti Madaram. Paldies!!

Sezona ir izskanējusi. Tagad priekšā grandiozais Nāciju kauss, kurā 27.un28.septembrī Latvijas godu aizstāvēs Matīss Karro, Pauls Jonass un Roberts Justs. Tās būs sacīkstes, kas atšķirs jaunu lapu ne tikai Latvijas, bet Baltijas motokrosa vēsturē. Uz tikšanos!

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").