Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso uzvar otrajā Moto GP posmā pēc kārtas, Markess palielina pārsvaru pār Rosi

Rolands Eliņš

Lorenso uzvar otrajā Moto GP posmā pēc kārtas, Markess palielina pārsvaru pār Rosi
Horhe Lorenso
Foto: AFP/Scanpix

Kataluņjas trasē Spānijā notikušajā Moto GP posmā uzvaru svinēja spānis Horhe Lorenso, atstājot aiz sevis kopvērtējuma līderi Marku Markesu un slaveno itāli Valentīno Rosi. Sacensību finišu sasniedza tikai 14 no 26 startējušajiem sportistiem.

Horhe Lorenso startēja no pirmās starta pozīcijas un sacensību gaitā līderpozīcijas zaudēja Markam Markesam un itālim Andrea Iannonem, taču spēja atgūt pirmo vietu, kurā arī sasniedza finišu. Šosezon ne pārāk iespaidīgi startējošajam Lorenso tā bija otrā uzvara pēc kārtas un palīdzējusi pakāpties uz septīto vietu kopvērtējumā.

Savukārt Lorenso komandas biedrs “Ducati” komandā Andrea Doviciozo piedzīvoja neveiksmi, izstājoties desmitajā aplī. Viņam tā bija jau trešā izstāšanās pēdējos četros posmos, kas licis noslīdēt uz astoto pozīciju kopvērtējumā.

Izstāšanās šajā posmā gan bija populāra tēma – no 26 dalībniekiem finišu sasniedza tikai nedaudz vairāk nekā puse, proti, 14 motobraucēji.

Otro vietu ieguva Markess, kurš par divām sekundēm apsteidza savu tuvāko sekotāju kopvērtējumā Valentīno Rosi, tādējādi vēl vairāk palielinot savu pārsvaru. Savos komentārtos pēc sacensībām Markess tieši tam pievērsa vislielāko uzmanību: “Šajā trasē ir grūti pārspēt “Ducati” puišus, taču galvenais, ka pārsvars kopvērtējumā ir kļuvis vēl nedaudz lielāks.”

Spānijas GP

V.SportistsValstsLaiks
1.H. LorensoSpānija40:13.566
2.M. MarkessSpānija+4.479
3.V. RosiItālija+6.098
4.K. KračlovsLielbritānija+9.805
5.D. PedrosaSpānija+10.640
6.M. VinjalessSpānija+10.798

Kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.M. MarkessSpānija115
2.V. RosiItālija88
3.M. VinjalessSpānija77
4.J. ZarkoFrancija73
5.D. PetručiItālija71
6.K. KračlovsLielbritānija69

Izmantotie resursi:
motogp.com · MotoGP World Standing 2018

     [+] [-]

, 2018-06-17 19:33, pirms 6 gadiem
Tik sita turpinat un sezonas beigas bus vel intresantakas