Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa sezonas atklāšana 20. aprīlī Pilsblīdenes mototrasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Motokrosa sezonas atklāšana 20. aprīlī Pilsblīdenes mototrasē
Foto: LAMSF

Jau šo sestdien, 20. aprīlī, Brocēnu novada Pilsblīdenes mototrasē “Kuba” norisināsies Nacionālā kausa pirmais posms. Ņemot vērā labvēlīgo laika prognozi, dalībnieku pieteikumu skaits solās būt kupls, bet sacensības – aizraujošas un nervus kutinošas.

Nacionālā kausa norises kārtība ir sekojoša – katram sportistam, lai ņemtu dalību finālbraucienos, jāpiedalās kvalifikācijas treniņā, kas norisinās katras Līgas ietvaros. Gadījumā, ja kādā Līgā ir reģistrējušies mazāk nekā 15 sportisti, kvalifikācijas brauciens var tikt apvienots tuvākās pēc spēka Līgas kvalifikācijas braucienu, savukārt gadījumā, ja apvienojot divas Līgas kvalifikācijas braucienus, braucēju skaits pārsniedz maksimāli pieļaujamo, šīs apvienotās Līgas tiek dalītas uz pusēm.

Galvenais tiesnesis kopā ar Motokrosa komisijas pārstāvi ir tiesīgi dalīt un apvienot kvalifikācijas braucienus, par prioritāti izvēloties Motokrosa noteikumus, braucēju drošību un sportisko līmeni. Skatītājus un līdzjutējus noteikti sagaida spraigas cīņas tādās solo motociklu klasēs kā MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, kā arī MINI MX, MX B, MX C, MX D un ātrākajā amatieru līgā MX A.

Pilsblīdenes posms būs īpašs ar faktu, ka, tāpat kā pērn, šis būs sezonas pirmais Nacionālā kausa posms. Jau ierasts, ka “Kuba” mototrase ir lieliski sagatavota sacensībām, tādēļ ir pamats uzskatīt, ka sezonas sākums izvērtīsies veiksmīgs kā sportistiem, tā apmeklētājiem un līdzjutējiem.

Protams, neiztikt bez pateicības vārdiem sacensību uzticīgajiem atbalstītājiem, pie kuriem šoreiz noteikti jāmin Brocēnu novada pašvaldība, kuras atbalsts sacensību organizēšanas laikā bijis neatsverams.

Sacensības sestdien tiks uzsāktas plkst. 11:00. Ieeja pasākuma norises teritorijā, tāpat kā autostāvvieta visiem interesentiem būs bez maksas.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - LaMSF.lv