Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Muceniekam un Žirū otrā vieta PČ blakusvāģiem sezonas pirmajā posmā

Muceniekam un Žirū otrā vieta PČ blakusvāģiem sezonas pirmajā posmā
Elvijs Mucenieks un Valentīns Žirū
Foto: Ju-Mx Photo

Pasaules čempionāta motociklā blakusvāģu klases sezonas pirmajā posmā Elvijs Mucenieks ekipāžā ar francūzi Valentīnu Žirū izcīnīja otro vietu Nīderlandē, kamēr Laura Daidera un beļģa Kristofa Santermana ekipāža bija sestajā vietā. Jānis Daiders un Kaspars Stupelis tikmēr ieguva devīto vietu, neskatoties uz neveiksmi kvalifikācijā.

Kvalifikācijas sacensību A grupā Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks izcīnīja pirmo vietu, taču B grupā Latvijas ekipāža ar Jāni Daideru un pieredzējušo Kasparu Stupeli tika diskvalificēta un palika bez rezultāta. Labāk veicās Laurim Daideram ekipāžā ar Kristofu Santermani, iegūstot trešo vietu grupā, bet Haralds Kurpnieks ar Mārvinu Vanlušēnu bija piektie.

Kvalifikācijas A grupā neveicās arī daudzkārtējam pasaules čempionam Danielam Vilemsenam ar Robiju Baksu, paliekot tikai 19. vietā. Viņiem nācās piedalīties pārbraucienos par tikšanu uz pamatsacensībām, kur izdevās uzvarēt. Tāpat pamatsacensībām kvalificējās arī J. Daiders/Stupelis, iegūstot sesto vietu un par mata tiesu paliekot "virs svītras".

Sacīkšu pirmā brauciena sākumā Žirū/Mucenieks izvirzijās vadībā, taču līderpozīcijas nenoturēja un finišā palika aiz Etjēna Baksa un Nikolā Musē. Santermans/Daiders finišēja septītajā vietā, kamēr Daiders/Stupelis aizcīnījās līdz astotajai vietai. Tieši aiz labāko desmitnieka palika Vanlušēns ar Kurpnieku, proti, 11. vietā.

Otrajā braucienā Žirū un Mucenieks ieguva trešo vietu braucienā, paliekot aiz Baksa/Musē un britiem Vilkinsona/Čemberleina, un otro vietu kopvērtējumā. Daiders/Stupelis otrajā braucienā bija desmitie (kopvērtējumā devītie ar vienādu punktu skaitu kā Vilemsens/Bakss), bet L. Daidera un Santermana ekipāža bija piektajā vietā, posma kopvērtējumā iegūstot sesto vietu. Kurpnieks ekipāžā ar Vanlušēnu otrajā braucienā bija 12. vietā, bet kopvērtējumā - 11. pozīcijā.

"Jau sestdien sapratu, ka mēs varētu pacīnīties par posma TOP 5. Nebija viegli – svētdien bija smagi lijis, kas sabojāja trasi, bet trase visiem viena.. Pirmais starts mums izdevās super, otrais gan nesanāca vairs tik labi. Nobraucām mūsu spēju robēžās un ar mūsu sniegumu esmu apmierināts. Domāju, ka cietā seguma trasēs spēsim savu rezultātu uzlabot," "x99/Slīterāni" komandas sagatavotajā materiālā citēts Lauris Daiders.

Nākamais pasaules čempionāta posms notiks 6. un 7. maijā Ukrainā.

PČ blakusvāģiem, Nīderlandes posms, kopvērtējums

V.EkipāžaValstsPunkti
1.Bakss/MusēNED-FRA50
2.Žirū/MucenieksFRA-LAT42
3.Burglers/BetčartsŠveice33
4.Brauns/MilārdsLielbritānija33
5.Hērmanss/van GālensNīderlande33
6.Santermans/L. DaidersBEL-LAT30
9.J. Daiders/StupelisLatvija24
11.Vanlušēns/KurpnieksBEL-LAT20

Izmantotie resursi:
Sidecar Motocross Racing - WorldWide


, 2017-04-17 21:48, pirms 7 gadiem
Ja reiz pieminēti visi Latvijas pārstāvji, tad nevajadzētu izlaist arī Haraldu Kurpnieku!
, 2017-04-18 05:01, pirms 7 gadiem
Tagad noteikti ir pilnīgs raksts ar visiem mūsu sportistiem... Tiešām malači Mucenieks/Žiru!
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.