Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvadru braucēja Dišlere-Kirilko: "Biju vadībā, nobijos un palaidu garām pusi konkurentu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvadru braucēja Dišlere-Kirilko: "Biju vadībā, nobijos un palaidu garām pusi konkurentu"
Dišlere-Kirilo pārņem vadību motokrosā Raunā
Foto: x99.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika dots starts Latvijas 2015. gada motokrosa sezonai. Raunā tika aizvadīts L.A.M.A. čempionāta pirmais posms, kurā spēkus izmēģināt devās arī Monta Dišlere-Kirilko. Ar uztraukumu pirms pirmajām sezonas sacensībām Monta devās uz startu, braucienos izcīnot 6. un 3. vietu, dienas kopvērtējumā paliekot turpat aiz pjedestāla. Par saviem iespaidiem un satraukumu stāsta Monta.

Monta Dišlere-Kirilko:

"11.aprīlī Jaunraunā norisinājās L.A.M.A. čempionāta pirmais posms, kurā arī es nolēmu atklāt savu 2015. gada sacensību sezonu. Vairāk gan šīs sacensības tika uzskatītas par treniņu Lietuvas čempionāta un Latvijas čempionāta pirmajiem posmiem, bet beigās izvērtās par ļoti labām sacensībām. Diena gara, saulaina, bet bija vērts 6.30 celties un visu dienu pavadīt motokrosā, lai ap plkst. 19.00 startētu otrajā braucienā.

Uz sacensībām bijām sabraukuši 12 kvadri Q Open klasē, papildus braucienā startējām kopā ar blakusvāģiem. Raunas trasē biju pirmo reizi, bet jau pēc apskatīšanas un kvalifikācijas sapratu, ka trase perfekta - interesanta, smaga, teicami piemērota, lai sagatavotos Lietuvas pirmajam posmam, jo Lietuvas trase ir līdzīga.

Uz pirmo startu stājos ar pārāko satraukumu, jo pa ziemu jau ir aizmirsies, ko nozīmē sacensības, starts un pirmsstarta stress. Starta taisnē jutu, ka esmu priekšgalā (protams, neiedomājos, ka esmu TIK ļoti priekšā pārejiem), kārtējo reizi pirms līkuma sabijos un aizmirsu, kas tālāk jādara un savu līdera pozīciju tā smuki pazaudēju, palaižot garām vairāk kā pusi konkurentu. Bet, kā vienmēr- es tikai mācos tos startus ņemt un turpinu pasmieties par kārtējo savu muļķīgo ricību. Pirmajā braucienā nespēju vēl pierast pie sacensību tempa un stresa, jau pēc pirmā apļa sajutu tādu kā sagurumu, likās, ka esmu visu savu spēku izlikusi jau pirmajā aplī vai varbūt starta taisnē. Braucienu finišēju 6. vietā no visiem braucējiem.

Pēc garas, garas atpūtas pauzes, kuras laikā tiku apmācīta kā ir jāņem starti un kā tad spēlēties ar bremzēm un gāzes atmešanu, atrodoties līdera pozīcija, un ko nedrīkst, biju gatava 2. braucienam. Pirms starta, lai mazinātu stresu un nomierinātos, mazliet pastaipījām kājas, lai braucienā labāka lokanība un ātrāk varētu pabraukt.

Otrais starts - viens no stresainākajiem brīžiem pēdējā laikā. Kad parādīja 15 sekundes, man pēkšņi noslāpa kvadrs, likās, ka pulss aiz stresa momentāli uzkāpa kaut kur debesīs. Neskatoties uz to, ka aiz satraukuma centos piedarbināt kvadru ar kurbuli, slāpētāju un sajūgu vienlaicīgi, beigās tomēr sapratu, kas ir jādara un izdevās piedarbināt. Un ar to viss nebūt nebeidzās - uzdevu gāzi un atkal kvadrs noslāpa. Paldies Dievam, mans mehāniķis bija kārtīgi pacenties, lai kvadru varu pati piedarbināt, kā rezultātā 15 sekunžu laikā divreiz darbināju kvadru, kas noritēja pat veiksmīgi. Starta taisnē nebiju tik ļoti pārliecinoša kā pirmajā braucienā, taču līkumā nesabījos un aizbraucu kopā ar ātrākajiem braucējiem. No otrā līkuma aizgāju 3. pozīcijā un turpināju turēt iespējami ilgi līdzi pirmajiem braucējiem, kā rezultātā izdevās uzņemt labu ātrumu un atrauties no pārējiem braucējiem.

2. braucienu finišēju 3. pozīcijā, aiz sevis tālā gabalā atstājot pārējos braucējus. Šis brauciens šķita daudz vieglāks, iespējams, ka to visu paspilgtināja tās emocijas, ka atrados labā pozīcijā. Protams, fiziski bija smagi, jo trase bija ļoti bedraina, tādēļ arī pēdējos apļos jutu, kā manu dibenu svaida pa visu trasi, bet centos turēties un nepievilt sevi un savus līdzjutējus.

Kopvērtējumā ieguvu 4. vietu un devos mājās ar milzīgu gandarījumu un sajūtu, ka jā, esmu gatava jaunajai sezonai.

Turpinu trenēties un tiekamies jau šo svētdien Pirmajā Lietuvas čempionāta posmā."

LAMA motokrosa pirmā posma pilnu rezultātus var aplūkot šeit: Event results - details - MYLAPS Sports Timing

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99