Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Olsens: "Ar Jonasu plecu pie pleca necīnīšos"

Juris Grīns
Juris Grīns

Olsens: "Ar Jonasu plecu pie pleca necīnīšos"
Tomass Kjers Olsens
Foto: Vital MX

Pasaules motokrosa čempionāta pirmā posma otrās vietas ieguvējs Tomass Kjers Olsens atzinis, ka ar latvieti Paulu Jonasu nevēlas iesaistīties spraigās divcīņās, jo tādā veidā var vairāk zaudēt nekā iegūt.

Pagājušajā sezonā dāņu motosportists Olsens MX2 klasē uzvarēja divos finālbraucienos un izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā, piekāpjoties tikai čempionam Jonasam un šveicietim Džeremijam Sīveram, kurš šobrīd karjeru jau turpina MXGP kategorijā. Olsens turpina pārstāvēt "Huqvarna" rūpnīcas komandu un šī gada pirmajā posmā Argentīnā finišēja trešais un otrais, posmā izcīnot otro vietu.

Jautāts par to, vai viņam jau ir plāns, kā šoreiz uzveikt Jonasu, Olsens saka: "Vēl nav. Viņš ir ļoti spēcīgs, viņš ir pagājušā gada čempions. Viņš brauc labi visās sacīkstēs, bet es viņu nenostādu kā savu tiešo pretinieku, jo trasē ir daudz labu braucēju un gribu koncentrēties uz to, lai izcīnītu pēc iespējas labāku rezultātu. Es neiesaistīšos ar viņu cīņās plecu pie pleca, jo tādā veidā kāds cits var man atņemt pozīciju."

Sezonu Olsens turpina ievērojami, pagājušās nedēļas nogalē uzvarot prestižā Holandes atklātā čempionāta pirmajā posmā MX2 klasē. Sportists atzīst, ka šobrīd ir ļoti labā formā.

"Esmu labā formā," viņš saka. "Es viegli varu nobraukt divas sacīkstes pēc kārtas, nepārtraukti turot maksimālo ātrumu. Tiesa gan, varam redzēt, ka arī Jonass un citi puiši ir lieliskā formā - tā ir jābūt, ja gribi atrasties virsotnē. Tas, ka esmu formā, liek man justies mierīgāk un atstāt kaut ko rezervei."

Pasaules motokrosa čempionāta otrais posms - Eiropas "Grand Prix" notiks šīs nedēļas nogalē Nīderlandē, Valkensvārdes trasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro