Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna otro vietu Eiropas "Grand Prix" kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass izcīna otro vietu Eiropas "Grand Prix" kvalifikācijā
Pauls Jonass Valkensvārdes sniegā
Foto: mxvice.com

Ar izcīnītu otro vietu pasaules motokrosa čempionāta otrā posma kvalifikācijas sacensības Nīderlandē noslēdzis motosportists Pauls Jonass. Eiropas "Grand Prix" viņš pērn triumfēja abos finālbraucienos, līdz ar to ir pamatotas cerības, ka rīt izšķirošajās sacīkstēs latvietis var kļūt par uzvarētāju.

Leģendārajā Valkensvārdes "Eurocircuit" motokrosa trasē, kur norisinās sezonas otrais posms, laikapstākļi ne tuvu nav pavasarīgi, un šodien sportistus sagaidīja ne vien aukstums, bet arī sniegs. Šādos apstākļos tika aizvadīti gan treniņbraucieni, kuros abos Jonass bija ātrākais, gan kvalifikācija.

Kvalifikācijas sacensību startā Jonass palika ceturtais, kamēr vadību pārņēma otrs "Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējs Horhe Prado. Jau pirmā apļa laikā Jonasam izdevās aizsteigties garām Adamam Sterijam ("F&H Racing Team Kawasaki"), nonākot trešajā vietā. Pēc veikta viena apļa viņš bija desmit sekundes aiz Prado un aptuveni septiņas sekundes aiz otrajā pozīcijā braucošā Tomasa Kovingtona ("Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing").

Nākamo apļu laikā Jonass pamazām sāka tuvoties konkurentiem, uzstādot ātrākos apļu laikus. Pēc veiktiem septiņiem apļiem latvietis bija jau divas sekundes aiz Kovingtona un piecas sekundes aiz Prado, bet līdz sacensību izskaņai bija palikušas vēl aptuveni desmit minūtes, līdz ar to daudz kas varēja notikt. Tuvākais sekotājs jau vairāku apļu garumā Jonasam bija Tomass Kjers Olsens ("Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing"), tomēr ievērojami atpaliekot.

Sarežģītajos apstākļos gan nenācās viegli saglabāt stabilitāti un latviešu motosportista apļu laiki dažkārt bija ātrāki nekā visiem, bet citkārt ne tik spoži, lai gan tieši šīs dažas zaudētās vai iegūtās sekundes katrā aplī nozīmēja to, vai izdosies panākt priekšā braucošos, kuri trasē tobrīd turējās braši.

Tiesa, apstākļi bija grūti visiem un pēc veiktiem desmit apļiem Kovingtons jau bija nokļuvis pusotru sekundi aiz Prado, kamēr Jonass atkal pietuvojās, sekojot vēl pēc četrām sekundēm. Nākamā apļa laikā lēnāks kļuvušais Prado zaudēja divas pozīcijas, Kovingtonam pārņemot vadību, bet Jonasam paceļoties uz otro pozīciju.

Noķert līderi tomēr laika nepietika, Kovingtons finišēja pirmais, Jonass pēc ne tik spožā starta guva otro vietu, atpaliekot četras sekundes un uzstādot sacensību ātrāko apļa laiku, bet Prado finišēja trešais. Olsens, kurš sezonas kopvērtējumā ir pasaules čempionāta līdera Jonasa tuvākais sekotājs, ierindojās ceturtajā vietā.

Svētdien Valkensvārdē norisināsies pasaules čempionāta otrā posma finālbraucieni. MX2 klasē to sākums paredzēts plkst. 14:00 un 17:00 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas rezultāti

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna11 apļi
2.Pauls JonassLATKTM+4.006
3.Horhe PradoESPKTM+7.725
4.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna+21.134
5.Brents van DoninksBELHusqvarna+39.236
6.Hanters LorenssAUSHonda+52.116
7.Deivijs PūtjessNEDKTM+54.488
8.Adams SterijsGBRKawasaki+55.994
9.Alvins EstlundsSWEYamaha+56.666
10.Bass VēsensNEDHonda+1:13.319

Startēja: 36 sportisti

     [+] [-]

, 2018-03-18 08:12, pirms 6 gadiem
Vai šo kaut kur tīmeklī arī var redzēt?

     [+] [-]

, 2018-03-18 14:52, pirms 6 gadiem
Juhū! Jonass 1.braucienā atkal uzvar!!! Otrais Prado, trešais Olsens.