Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šogad Latvijas motokrosā pieci čempionāta posmi un jaunas klases

Juris Grīns
Juris Grīns

Šogad Latvijas motokrosā pieci čempionāta posmi un jaunas klases
Latvijas čempions motokrosā P.Ratseps
Foto: Toms Paipals

Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) publiskojusi 2018. gada Latvijas motokrosa čempionāta nolikumu, līdz ar to ne vien sportistiem, bet arī līdzjutējiem ir iespēja uzzināt par gaidāmajām sacīkstēm kaut ko vairāk. Lai gan oficiālais kalendārs vēl nav publicēts, zināms, ka šogad plānoti pieci posmi.

Latvijas čempionāts motokrosā 2018. gada sezonā notiks piecu posmu ietvaros, no kuriem četri risināsies pie mums, bet viens Igaunijā.

Gaidāmajā sezonā Latvijas čempioni tiks noskaidroti astoņās ieskaitēs - MX85, MX85B, MX Juniori 2T, MX Juniori 4T, MX2 un MX1 solo motokrosa klasēs, kā arī kvadriciklu un blakusvāģu klasēs Q Pro un B/V Pro. Finālbraucienu ilgums MX85 un MX85B klasēs būs 18 minūtes + 2 apļi, Q Pro un B/V klasēs 20 minūtes + 2 apļi, bet MX Juniori 2T, MX Juniori 4T, MX2 un MX1 klasēs būs jābrauc 22 minūtes + 2 apļi. Kopvērtējumā tiks ņemti vērā visos posmos izcīnītie punkti.

Plānots, ka visas nolikumā minētajās klasēs Latvijas čempionāta posmu nedēļas nogalēs cīņas notiks vienas dienas ietvaros (svētdienās). Tiek pieļauti gan atsevišķi izņēmumi, teikts nolikumā.

2017. gadā par Latvijas čempioniem motokrosā kļuva Prīts Ratseps (MX1), Aigars Leoks (MX2), Andreass Hīemagi (MX125), Mairis Pumpurs (MX85), Uldis Freibergs (MX65), Leons Kozlovskis (Veterāni), kā arī Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš (B/V) un Kristaps Veinbergs (Q Pro). Solo klasēs notika pieci posmi, bet blakusvāģu un kvadriciklu braucēji cīnījās septiņos posmos.