Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergam Čīlē atgadās kuriozs, posmā trešā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergam Čīlē atgadās kuriozs, posmā trešā vieta
Foto: Sarah Kinrade

Ar izcīnītu trešo vietu savā klasē starptautisko sešu dienu enduro sacensību (FIM ISDE) ceturto dienu Čīlē pabeidzis latviešu motosportists Ivo Šteinbergs. Kopvērtējumā viņš nosargājis otro pozīciju, bet priekšā piektdien vēl viens grūts posms, kam sestdien sekos motokross un sacīkšu finišs.

Ceturtdien sportisti veica to pašu trasi, ko dienu iepriekš. Igauņu komandu "Sõmerpalu MK" pārstāvošais Šteinbergs turējās otrajā pozīcijā, bet neilgi pirms beigām, pieļaujot kļūdu uz kāda no kalniem, atkrita uz trešo vietu C2 klasē, tā arī sasniedzot finišu. Uzvarētājam Lorenco Makorito viņš zaudēja pusotru minūti, bet otrās vietas ieguvējam Tomam Elvudam - tikai 15 sekundes. Kopvērtējumā Šteinbergs savā klasē aizvien otrais, 2 minūtes un 27 sekundes aiz itāļa Makorito, bet vairāk par minūti priekšā francūzim Fabjēnam Planē.

Vērtējot kopā visu klubu ieskaites klases, arī C1 un C3, Šteinbergs FIM ISDE ceturtajā dienā bija ceturtais ātrākais starp 318 braucējiem, kas šajā dienā stājās uz starta. Jāpiemin, ka C2 klasē pēc ceturtās dienas cīņu turpina vairāk par 150 sportistiem.

"Trešo pozīciju pazaudēju tikai priekšpēdējā testā," stāsta Šteinbergs. "Diena atkal bija grūta, bija karsts, sajūta kā pirtī - ūdens tērējas litriem. Trase smaga, ar cietām, izbrauktām špūrēm, kādas Latvijā nekad nav bijušas, un pat neatceros, kad vispār pa tādām esmu braucis - varbūt kādreiz, kad startēju krosā. Ir asas bedres - ja, braucot no kalna, pārāk atbrīvojies, var izsist un izmežģīt rokas locītavas. Šodien bija morāli grūti, jo trase paliek arvien smagāka, bet visu dienu jātur ātrums. No rīta solīja, ka, ja pārbraucienā pārsniegsim ātrumu, un nebūs līdzi tiesību, policija savāks uz iecirkni, bet nekur policiju neredzēju, tā ka esmu vēl šeit. Ja gribi servisā kādas minūtes atpūsties, pārbraucienos jābrauc ātri. No rīta arī bija kurioza situācija, jo, apdzenot smago auto, palaidu garām viaduktu - braucu, skatos, nekādu zīmju nav, jau parādās pilsēta. Nācās griezties apkārt, līdz ar to servisam atlika trīs minūtes. Nav tā, ka neko nevaru padarīt, bet nogurums liels, mēģinu atjaunoties, cik varu, muskuļi, protams, sāp. Pa nakti guļu kā nosists, pat mājās nav tik labs miegs. Rīt atkal jauns pārbrauciens, jauni testi. Mocim jau nomainījām abas riepas, vēl mainīsim eļļu."

"Sõmerpalu MK" braucējs Martins Leoks ceturtdien sasniedza septīto rezultātu, bet kopvērtējumā šobrīd sestais C2 klasē. Šīs komandas trešais sportists Elarijs Talu C3 ieskaitē bija trešais un šajā pozīcijā arī kopvērtējuma tabulā.

C2 klases rezultāti pēc 4. dienas

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Lorenso MakoritoItālijaHusqvarna3:31:29.34
2.Ivo ŠteinbergsLatvijaKTM+2:27.94
3.Fabjēns PlanēFrancijaSherco+3:31.59
4.Toms ElvudsLielbritānijaHusqvarna+4:17.88
5.Dante OliveiraASVKTM+6:09.71
6.Martins LeoksIgaunijaKTM+7:10.38
7.Lukass VagbergsZviedrijaKTM+11:07.16
8.Kūpers EbotsASVKTM+11:55.32
9.Kendels NormensASVHonda+12:04.46
10.Matiass SalgadoČīleSuzuki+12:24.50