Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Pēc kritiena sāpēja viss ķermenis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Pēc kritiena sāpēja viss ķermenis"
Valentino Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Motosporta leģenda Valentino Rosi pēc piedzīvotā kritiena MotoGP posmā Japānā esot sajutis sāpes visā ķermenī, atzīst pats "Yamaha" komandas braucējs.

Valentino Rosi sestā apļa septītajā līkumā piedzīvoja tā saukto highside kritienu, negadījuma brīdī tiekot uzmests gaisā. Tobrīd viņš atradās devītajā pozīcijā.

Tāpat pirms tam Rosi Motegi trasē krita ceturtajos treniņbrucienos, kas atstāja iespaidu uz sniegumu kvalifikācijā. Rosi atzina, ka viņam paveicies, jo šis kritiens netraumēja viņa kāju, kas pēc savainojuma aizvien nav pilnībā atlabusi. Arī pēc sacīkstēs piedzīvotā kritiena Rosi nav atkārtoti traumējis kāju, taču saka, ka bijis ļoti sāpīgi.

"Šoreiz tā bija liela avārija," incidentu apraksta Rosi. "Braucu aiz Aleikša Espargaro un centos nepadoties, jo spēju turēt līdzi viņa tempam, bet tad kreisajā pagriezienā pilnībā pazuda saķere. Bija sajūta, ka uzbraucu uz ledus. Viss notika ļoti ātri - kad aptvēru situāciju, jau lidoju gaisā. Paveicās, ka ar kāju viss kārtībā. Sāpēja viss ķermenis, lai arī ne ļoti stipri."

Rosi atzīst, ka "Yamaha" motocikliem šajā trasē neklājās viegli, jo ievērojami trūcis saķeres, sevišķi aizmugurējai riepai. Komanda tagad cenšas noskaidrot, kāpēc radās tāda situācija.

Sacensību epicentrā bija lieliskais duelis starp "Ducati" pārstāvi Andreā Doviciozo, kurš kļuva par uzvarētāju, un "Honda" braucēju Marku Markesu.

"Ar Marku ir grūti cīnīties, viņš vienmēr ir agresīvs," pēc finiša atzina Doviciozo. "Bija grūti noturēt viņa tempu, bet dažās trases vietās biju ieguvējs, citās zaudēju, taču izdevās šajās vietās nepazaudēt pārāk daudz. Pēdējā aplī mazliet atpaliku un varbūt ar to nepietiktu, lai varētu apdzīt viņu 11. līkumā, bet, iespējams, viņš pārcentās un pieļāva kļūdu, tāpēc zināju, ka nākamos divus līkumus man jāizbrauc perfekti, lai 11. līkumā tomēr būtu gatavs viņu apdzīt."

Trīs posmus pirms sezonas beigām cīņa par titulu kļuvusi vēl spraigāka, jo šobrīd Markesam kopvērtējumā vairs tikai 11 punktu pārsvars pār Doviciozo. Pārējo izredzes pacīnīties krietni sarukušas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-10-16 21:08, pirms 6 gadiem
vispār apbrīnojami, ka pēc kritieniem viņi spēj piecelties un turpināt braukt tikpat ātri kā iepriekš. Parasts cilvēks diez vai otreiz vairs spētu uz ko tādu