Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa kluba "Rodeo" vadītājs: "Kaut kas tāds notika pirmo reizi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa kluba "Rodeo" vadītājs: "Kaut kas tāds notika pirmo reizi"
Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Latvijas čempionātā motokrosā priešpēdējā posmā mazākumā startēt nācās Ventspils motokluba "Rodeo" komandai, jo pieaugošās saslimstības dēļ ar koronavīrusu sarkanajā sarakstā tika iekļauta arī Igaunija, bet tās braucējiem aizliegts startēt mačos Latvijā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvija arī Igauniju iekļāva to valstu sarakstā no kurām pēc atbraukšanas jāievēro 14 dienu pašizolācija, kas nozīmēja, ka šādas prasības var attiekties arī uz sportistiem.Tā arī notika, un arī Latvijas motokrosa čempionāta rīkotāji paziņoja, ka Igaunijas braucēji šajā posmā startēt nedrīkstēs. Tas nozīmēja, ka Rodeo Cēsīs bija jāiztiek bez viena no komandas līderiem un visa čempionāta līdera MX2 klasē Prīta Ratsepa, kas pamatīgi sita gan pa sportista individuālajiem, gan visas komandas plāniem.

''Prīts sestdien startēja Igaunijas čempionātā, kurā arī cīnās par titulu, bet uzreiz pēc tam bija gatavs doties uz Latviju, taču pēcpusdienā saņēma ziņu, ka tas nebūs iespējams. Tajā brīdī emociju bija ļoti daudz, jo kaut kas tāds notika pirmo reizi, turklāt tieši pirms sacensībām, bet ietekmēt neko vairs nevarējām. Pastāv gan cerības, ka pēdējā posmā šajā svētdienā Dobele Prīts varēs startēt. Viņš ir oficiālās darba attiecībās ar Latvijas uzņēmumu, maksā šeit nodokļus, bet šādā gadījumā ar īpašu lēmumu var tikt pielaists startiem. Tiesa, mūsu iesnieguma izskatīšanai jānotiek septiņu darbadienu laikā, tā kā jācer, ka nedēļas laikā lēmums tiks pieņemts un tas būs mums pozitīvs.'' skaidro Rodeo vadītājs Arvis Sanders.

Cēsu posma iznākums vēl vairāk uzkurināja intrigu par uzvaru MX1 klases kopvērtējumā, kurā pirmajā vietā joprojām ir Rodeo braucējs Toms Macuks, bet uz papēžiem min Kārlis Sabulis no MX Moduls. Macuks pārliecinoši uzvarēja pirmajā posmā, pēc tam triumfēja Matiss Karro, kurš nav startējis nākamajās divās sacīkstēs, kamēr Toms un Kārlis punktus krājuši identiski.

Cēsīs, tieši tāpat kā posmu iepriekš, MX1 pirmais brauciens beidzās ar Macuka uzvaru, bet otrajā pacīnīties par panākuma atkārtošanu patraucēja kritiens, pēc kura Sabulis aizbēga pārāk tālu, tā uzvarot arī divu braucienu summā. Sezonas kopvērtējumu tas gan neietekmēja, jo braucēji kopīgajā kasē ielika vienādu skaitu punktu, kas nozīmē, ka Rodoe braucējam joprojām ir 12 punktu pārsvars. Viss izšķirsies svētdien Dobelē, kur svarīga būs ne tikai meistarība un fiziskā gatavība, bet visvairāk - psiholoģiskā noturība. Pirmo reizi šajā sezonā posma kopvērtējumā uz goda pjedestāla šajā klasē kāpa Kristers Drevinskis, kurš braucienos bija ceturtais un trešais, sezonas kopvērtējumā pakāpjoties uz ceturto vietu. Mikam Platkevičam šoreiz cerētā trijnieka vietā MX85 klasē piektā vieta, bet Aleksis Araids MX125 mačos bija sestais, tāpat sarūpējot vērtīgus punktus komandu vērtējumam. Cēsīs Rodeo komanda ieņēma otro vietu, taču ''Salacas kauss'' komandas braucēji vēl joprojām ir noķeramā attālumā. Tas pats sakāms arī par Ratsepa izredzēm uz MX2 titulu - ja būs tāda iespēja, viņš par zeltu vēl pacīnīsies.

''Tik smags maratons motokrosa sezonā nekad iepriekš nav bijis. Mači seko mačiem, tāpēc nav iespējams tā īsti atjaunot spēkus, īpaši sagatavoties, un tas visiem ir liels pārbaudījums. Neskatoties ne uz ko, intriga čempionātā ir pamatīga, tāpēc ļoti gribētos, lai viss izšķirtos tieši trasē,'' Sanders cer, ka pēdējā posmā komandai nekas netraucēs startēt pilnā sastāvā.

Izmantotie resursi:
Ventas Balss ziņu portāls