Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Ivo Šteinbergs: ''Rīgas apkaimē nav labu trašu''

Ivo Šteinbergs: ''Rīgas apkaimē nav labu trašu''
Ivo Šteinbergs
Publicitātes foto

Ar sacensībām Brocēnu novada “Bērzu” mototrasē aizvadītajā nedēļā noslēdzas “Superkausa” seriāls motokrosā, kurā piedalījās arī “CEC I.S. Racing” komandas braucējs Ivo Šteinbergs. Kopvērtējumā Šteinbergs prestižajā MX PRO klasē ar 280 punktiem ierindojās 6.vietā.

''Pēdējā posmā Saldū nebija mana diena, nebija mans datums. Pirmajā braucienā ķēdē iesprūda akmens un tā pārtrūka, bet par laimi nesekoja kritiens. Otrajā viss bija kārtībā, taču saķēros ar Tomu Macuku, bet trešajā jau braucu mierīgi un neriskēju. Mazliet esmu truamējis celi un uz visu banku negāju. Čempiona tituls man neizšķīrās, līdz ar to lieli neriskēju,” par posmu saka braucējs.

''Katra sezona ir citādāka, uzskatu, ka pirmās un pēdējās sacensības “Superkausā” bija ļoti labas, bet pa vidu gan sportistiem, gan rīkotājiem ir grūti noturēt uzstādīto latiņu. Man patika Valmieras un Salduss posmi. Ceru, ka Rīgā Zaķusalā posms vairs nebūs. Diemžēl vasarā rīdzinieki brauc ar velosipēdiem, dodas uz ralliju, un, lai līdzjutējus piesaistītu motokrosam, ir jābūt labai vietai. Jau uz pasaules čempionātu Ķegumā ir grūti dabūt līdzjutējus, kur nu vēl uz Rīgas posmu. Caurums ir jāaizlāpa un tas ir trūkstošais puzles gabals,” par Rīgas posmu saka Šteinbergs.
“Vai Rīgā varētu rīkot sezonas noslēgumu, kur piedalās visi vadošie Latvijas braucēji? Diez vai šāds posms nestu atdevi, jo nav Rīgas apkaimē labu trašu.''

Šteinbergam motokrosa sezona ir gandrīz noslēgusies, bet palikušas enduro sacensības un arēnas kross.
''Man vēl jāpiedalās enduro sprintā Latvijas čempionātā un 21.novembrī “Arēnā Rīga” arēnas motokrosā. Tas būs vēl nebijis pasākums Rīgā. Šo krosu organizē lietuvieši un tas ir Baltijas čempionāts. Pieļauju, ka trasē redzēsim vadošos Baltijas braucējus. 28.septembrī šis kross norisināsies arī Kauņas arēnā. Cik sapratu, šie divi posmi iet kopā un viens jau pavasarī bija Lietuvā, bet nezinu, vai to skaitīs kopvērtējumā.''

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Lācis
CEC I.S. Racing komanda


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.