Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Doviciozo Austrijā izcīna pirmo uzvaru šosezon

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Doviciozo Austrijā izcīna pirmo uzvaru šosezon
Andrea Doviciozo. Foto: EPA/Scanpix

Pirmo uzvaru šajā ''MotoGP" sezonā Austrijā notiekošajā posmā izcīnījis ''Ducati Team'' braucējs Andrea Doviciozo, otrajā vietā atstājot "Suzuki" pārstāvi Hoanu Miru, bet goda pjedestālu noslēdza ''Pramac Ducati'' pārstāvis Džeks Millers.

Itālijas motosportists Andrea Doviciozo vakar paziņoja, ka sezonas beigās "Ducati" komandu pametīs, taču šodien izcīnīja sezonas pirmo uzvaru - iepriekš bija izdevies vienu reizi kāpt uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena.

Sacensību ievadā traku avāriju piedzīvoja Joans Zarko un Franko Morbidelli. Izejā no līkuma lielā ātrumā abi saskrējās un nokrita - abi braucēji aizkūleņoja tālāk ārpus trases, taču motocikli turpināja kūleņot uz priekšu, šķērsojot arī nākamo trases līkumu - par mata tiesu no lidojošā motocikla izdevās izvairīties Valentīno Rosi. Pēc avārijas sacensības uz brīdi tika apturētas, bet Zarko un Morbidelli piecēlās un trasi atstāja pašu spēkiem.

Pēc sacensību atsākšanās vadību pārņēma Džeks Millers, taču, uzliekot mīkstākas riepas, ātrāks trasē bija Doviciozo, kurš pārņēma vadību un noturēja to līdz pat finišam. Pirmo reizi karjerā labāko trijniekā iekļuva spāņu braucējs Hoans Mirs, kurš pašā sacensību izskaņā atstāja Milleru aiz sevis.

Kopvērtējuma līderim Fabio Kvartararo šoreiz nācās samierināties vien ar astoto pozīciju, tomēr vadību kopvērtējumā francūzis saglabā - uz otro vietu izdevies pacelties Doviciozo.

Austrijas posma rezultāti

V.BraucējsValstsMotociklsLaiks
1.A. DoviciozoItālijaDucati+0.00
2.H. MirsSpānijaSuzuki+1.377
3.Dž. MillersAustrālijaDucati+1.549
4.B. BindersDienvidāfrikaKTM+5.526
5.V. RossiItālijaYamaha+5.837
6.T. NakagamiJapānaHonda+6.403

Sezonas kopvērtējums pēc četriem posmiem

VBraucējsValstsMotociklsPunkti
1.Fabio KvartararoFrancijaYamaha67
2.Andrea DoviciozoItālijaDucati56
3.Maveriks VinjalessSpānijaYamaha48
4.Breds BindersDienvidāfrikaKTM41
5.Valentino RossiItālijaYamaha38
6.Takāki NakagamiJapānaHonda37

Izmantotie resursi:
https://www.crash.net/motogp/result...

     [+] [-]

, 2020-08-16 18:04, pirms 4 gadiem
Skatītājiem ļoti interesantas sacīkstes šodien.
Tas, ka Espargaro nenobrauks līdz beigām bez kritiena... tas jau pat nebija pārsteigums

     [+] [-]

, 2020-08-16 19:19, pirms 4 gadiem
Traka avārija, neatceros, kad motošosejā MotoGP kaut kas tāds būtu redzēts. Doktors patiešām laimes krekliņā piedzimis! Moču atlūzas lidoja virs trases kā asteroīdu spiets... Brr.