Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

PČ posmā Igaunijā startēs piecas latviešu pārstāvētas blakusvāģu ekipāžas

PČ posmā Igaunijā startēs piecas latviešu pārstāvētas blakusvāģu ekipāžas
Kristaps Rozenbergs un Lotārs Aleksejevs
Foto: Monta Tiltiņa

Vēl pagājušās nedēļas nogalē blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta posms notika Latvijā, savukārt jau pēc dažām dienām sportisti pulcēsies uz starta Igaunijā. Piecās ekipāžās startēs arī latviešu sportisti.

Pasaules čempionāta 11. posms notiks 19. un 20. augustā Igaunijas pilsētiņā Kivieli, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos. Dalībnieku sarakstā ir tuvu pie 50 ekipāžām.

Kā vieni no favorītiem uz uzvaru arī Igaunijā būs francūzis Valentīns Žirū un latvietis Elvijs Mucenieks, tāpat uz augstiem rezultātiem cer beļģis Marvins Vanlušens un latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks, kuriem Latvijas posmā neizdevās tikt vadošajā desmitniekā.

Trīs ekipāžās Kivieli trasē startēs tikai latvieši. Tie ir Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, kuri aizvada pilnu sezonu, kā arī Kristaps Rozenbergs un Lotārs Aleksejevs, kuri startēja jau Stelpē, tāpat cīņai gatavojas Ainārs Dukulis un Ilvars Skūltāns.

Pasaules čempionāta posmā Stelpē Rozenbergs/Aleksejevs kvalificējās finālbraucieniem, tomēr punktus neguva un ieņēma 27. pozīciju. Daiders/Stupelis punktos finišēja abos braucienos un summā ieņēma sesto vietu. Žirū/Mucenieks bija otrie, bet Vanlušens/Kurpnieks Latvijā izcīnīja 11. vietu.

Pirms Igaunijas posma sezonas līderi aizvien ir Etjēns Bakss un Nikolā Musē, kuri par 18 punktiem pārspēj otrajā pozīcijā esošos Žirū un Mucenieku.

Izmantotie resursi:
Sidecarcross.com | Sidecar Motocross Racing...


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").