Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Paula Jonasa tēvs: ''Otrais brauciens parādīja, ka Pauls ir cīnītājs''

Paula Jonasa tēvs: ''Otrais brauciens parādīja, ka Pauls ir cīnītājs''
Pauls un Kaspars Jonasi
Foto: No sportista personīgā arhīva

Paula Jonasa tēvs Kaspars Jonass sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina, ka uz Paulu izdarītais spiediens un viss apkārt notiekošais nospēlēja zināmu lomu, kas noteikti iespaidoja braukšanu.

Jau ziņojām, ka svētdien “Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā tika aizvadīts “MXGP of Latvia”, kur MX2 klasē divu braucienu summā trešo vietu izcīnīja Pauls Jonass. Lai arī "Red Bull KTM Factory Racing" braucējs ļoti vēlējās izcīnīt uzvaru savās mājas sacīkstes, šoreiz tas neizdevās.

''Sestdienas braukšana Paulam nevedās tīri labi – bija kritiens, pēc kura viņš nevarēja ieiet ritmā. Jau pēc sestdienas braukšanas man bija sajūta, ka šoreiz laikam nesanāks izcīnīt uzvaru. Šī trase nav starp Paula mīļākajām – it kā mājas trase, savi fani, bet braukšana šeit vienmēr sanāk tāda samocītāka," portālam ''Sportacentrs.com'' stāsta Kaspars Jonass.

''Taču svētdien otrais brauciens parādīja to, ka Pauls ir cīnītājs un ka viņš no 19.vietas var aizcīnīties līdz goda pjedestālam. Man pat liekas, ka tas šoreiz bija vērtīgāk nekā tad, ja viņš divus braucienus būtu nobraucis pa priekšu. Viņš pierādīja, ka ir spēcīgs un ka var braukt ātri.''

Jonasa tēvs atzina, ka, lai arī Pauls to neizrādīja, zemapziņā viss apkārt notiekošais nospēlēja lielu lomu, tāpēc arī izdarītais spiediens noteikti iespaidoja braukšanu. "Pauls to neizrādīja, bet zemapziņā domāju, ka tas viss apkārt notiekošais nospēlēja savu lomu. Lielu enerģiju atņēma LČ posms motokrosā Aizputē, kur viņš pusotru dienu bija ierauts iekšā tajā virpulī – autogrāfi, bildēšanās, runāšanās. Tas viņam atņēma daudz enerģijas. Sapratu, ka tā nevar darīt turpmāk. Ir jāatvēl konkrēts laiciņš, kur viņš var pabūt ar faniem, jo teikšu kā ir - pēc tā posma viņš bija izsūkts pilnīgi sauss. Nedēļa līdz Ķeguma posmam pagāja, lai atgūtos. Protams, varbūt kādam tas liekas nesaprotami, kā tā var būt, bet to saprot tikai sporta cilvēki, kas sportā ir iekšā par visiem 100%. Mēs esam sporta virsotnē, kur svarīga ir katra nianse un katrs enerģijas gramiņš."

Lai arī šoreiz Paulam neizdevās uzvarēt, Kaspars atzina, ka galvenais mērķis tika izpildīts - palielināts pārsvars kopvērtējumā. "Protams, mēs visi gribējām, lai Pauls uzvar, arī viņš pats to ļoti vēlējās. Ja būtu izdevies otrais brauciens, iespējams, Pauls arī uzvarētu, bet nav ko pārdzīvot – dzīvē viss nenotiek tā, kā tu vēlies. Pats redzēji, cik daudz bija kritienu, tāpēc visi sportisti staigā pa tādu kā naža asmeni un meklē to balansu, lai noturētos. Taču kopumā pēc šī posma viņš nedaudz palielināja pārsvaru kopvērtējumā, kas arī ir galvenais. Pauls pēc ilgāka pārtraukuma pabija mājās, izraujoties no savas rutīnas. Tas noteikti viņam dos papildus enerģiju un emocijas turpmākiem posmiem."


, 2018-05-16 10:54, pirms 6 gadiem
Nemīz eļļā! Pauls to jau pierādīja visas pagājušās sezonas garumā, cīnoties ar veselības likstām!!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").