Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Herlingss: "Es mīlu Ķeguma trasi, bija prieks tur būt"

Herlingss: "Es mīlu Ķeguma trasi, bija prieks tur būt"
Foto: KTM Images/Ray Archer

Pēc aizvadītā pasaules motokrosa čempionāta posma, kas pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Latvijā, atzinīgus vārdus Ķeguma trasei veltījuši daudzi sportisti, arī MXGP klases uzvarētājs Džerfrijs Herlingss. Holandietis atzīst, ka tieši šeit pirms gada sākusies viņa augšupeja.

Herlingss uzvarēja abos finālbraucienos, kamēr aiz viņa abas reizes finišēja otrs "KTM" rūpnīcas sportists Antonio Kairoli.

"Starti nepadevās ļoti labi, bet abas reizes turpināju cīnīties un, kad nonācu vadībā, pat spēju izveidot pārsvaru," skaidro Herlingss. "Kvalifikācijā klājās vieglāk, bet finālbraucienos patiesi nācās cīnīties, jo Tonijs brauca ļoti augstā līmenī. Šis bija jauks pasaules čempionāta posms, un es patiesi izbaudīju Ķeguma trasi. Pagājušajā gadā tieši šajā vietā bija mans pagrieziena punkts, bet tagad esmu daudz labākā formā un ar labāku ātrumu. Es mīlu šo trasi, bija prieks tur būt."

MX2 klasē daudzi gaidīja mājinieka Paula Jonasa uzvaru, taču otrā un piektā vieta finālbraucienos summā deva iespēju iepriecināt savus līdzjutējus ar trešo vietu. Tikmēr otro gadu pēc kārtas posmā uzvarēja dānis Tomass Kjers Olsens no "Husqvarna" komandas, kurš izšķirošajos braucienos guva pirmo un otro vietu.

"Esmu ļoti priecīgs par to, kā viss notika," saka Olsens. "Biju uzvarējis šeit jau pirms gada, bet tagad, atgriežoties, uzreiz ieguvu vajadzīgo sajūtu pie motocikla stūres. Šī man bija lieliska nedēļas nogale. Gribu pateikties visiem saviem komandas darbiniekiem par smago darbu, ko viņi šīs sezonas laikā ir paveikuši."

Pēc aizvadītā MXGP posma sacensību organizators Kristers Serģis cer, ka nākamgad notikumi Ķegumā būs vēl "jaudīgāki".

"Kā jau ierasts, arī šogad pēc aizvadītā MXGP pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posma vēlos pateikties cilvēkiem, kuri šo sporta notikumu padarīja iespējamu," saka Serģis. "Tas ir - manai komandai, "Youthstream" organizācijai, Latvijas valdībai, Latvijas Motosporta federācijai, sadarbības partneriem, sponsoriem, atbalstītājiem, un, protams, motokrosa faniem. Lai gan Latvijas himnu šogad nedzirdējām, šis ir vēlviens iemesls, lai 2019. gadā atgrieztos uz vēl jaudīgāku "MXGP of Latvia"."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.