Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

''Cross Country'' sezonas turpinājums Ķesterciemā, aicināti piedalīties arī iesācēji

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Cross Country'' sezonas turpinājums Ķesterciemā, aicināti piedalīties arī iesācēji
Pasākuma plakāts

20.aprīlī, Ķesterciema Bušu karjerā, Tukuma novada Sēmes pagastā notiks Latvijas kausa otrais posms ''Cross Country''. Arī šajā sacensību formātā organizators piedāvā iespēju visiem tiem motosporta entuziastiem izmēģināt savus spēkus trasē, kuri ne reizi nav piedalījušies un guvuši pieredzi šāda veida sacīkstēs.

Kā jau pirms enduro/enduro sprinta sezonas atklāšanas sacensību organizators Arvis Bumbiers (“JVE Moto Team”) stāstīja, Latvijas kausa otrā posma ''Cross Country'' aplis būs abu enduro/enduro sprinta testu apvienojums. ''Šajā nedēļā trase tiks nolīdzināta un sagatavota Cross Country otrā posma dalībnieku startam sestdien – 20. aprīlī.” Ņemot vērā to, ka Cross Country sacensībās ir kopējais starts un trasē uzreiz brauc daudz sportistu, tad meža posms būs nedaudz saīsināts – nebūs tik daudz šauro taciņu. Trases 1 apļa garums – 7,5 km.''

Arī šajā posmā absolūtās iesācēju klases sportistiem būs iespēja startēt sacensībās. Noteikumi tādi paši, kā enduro/enduro sprinta sezonas atklāšanā. ''Šīs klases dalībniekiem būs līdzvērtīga konkurence, atviegloti noteikumi, īsāka distance, kā arī zemāka dalības maksa,” saka organizators. ''Tas ir tāpēc, lai arī iesācējiem bez iepriekšējās sacensību pieredzes būtu vieglāk saprast ''Cross Country'' būtību un noteikumus. Sacensību organizators iedrošina, – “tā būs lieliska iespēja potenciālajiem sportistiem izmēģināt, kā tas ir piedalīties sacensībās, izbaudīt tās pašiem “uz savas ādas”. Nav šaubu, ka arī šī disciplīna iepatiksies un radīsies vēlme startēt arī citos posmos.”

Reģistrācija ŠEIT, sacensību nolikums ŠEIT.

Atgādinām, ka motosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, un aicinām būt uzmanīgiem, ievērot norobežojošās lentas un tiesnešu norādījumus, kā arī īpaši pieskatīt savas jaunākās atvases un suņus. Esam par drošu motosportu!

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna