Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jonasam otrā vieta Itālijā un atgūtas līderpozīcijas kopvērtējumā

Jonasam otrā vieta Itālijā un atgūtas līderpozīcijas kopvērtējumā
Pauls Jonass
Foto: Nicolas Jimenez

Latviešu motokrosists Pauls Jonass, kurš pārstāv "Red Bull KTM" komandu, svētdien Itālijā notikušajā pasaules čempionāta piektajā posmā MX2 klasē izcīnīja otro vietu, bet kopvērtējumā atguva līderpozīciju. Kārlis Sabulis EMX250 klasē izcīnīja ceturto pozīciju.

Pirmajā braucienā Jonass, kurš kvalifikācijā bij piektais, jau ātri ieguva līderpozīciju un piekto reizi šajā sezonā izcīnīja uzvaru braucienā. Savukārt otrajā braucienā Pauls piekāpās spānim Horhem Prado Garsijam, kurš līdz ar to svinēja uzvaru posma kopvērtējumā, Jonasu atstājot otrajā pozīcijā.

Tā kā Šveices sportistam Džeremijam Sīveram, kurš līdz šim bija sezonas kopvērtējuma līderis, braucienos attiecīgi vien devītā un ceturtā pozīcija, Jonass atguva kopvērtējuma līderpozīciju. Paulam šobrīd 192 punkti, bet Sīveram - 183.

"Esmu priecīgs par to, kā beidzās nedēļas nogale - vakar gāja grūti, bet šodien sanāc divi labi starti un aizvadīju divus vienmērīgus braucienus," savā "Twitter" kontā pēc svētdienas sacensībām rakstīja Jonass.

Motokrosa kluba “MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis, kurš pārstāv arī oficiālo Yamaha komandu “Astes4-Tesar” EMX250 klasē pirmajā braucienā izcīnīja otro vietu, otrajā - piekto un kopvērtējumā Sabulim ceturtā vieta. "Esmu priecīgs un apmierināts. Protams, nedaudz arī bēdājos, jo paliku pirmais aiz līnijas, bet arī ceturtā vieta ir labs rezultāts. Vismaz redzēju, ka varu cīnīties par Top 3, tāpēc uzskatu, ka šis ir labs sezonas sākums. Eiropas čempionātā ļoti svarīgs ir starts. Ja vari aizbraukt pirmajā pieciniekā, tad vari cīnīties par trijnieku. Pirmajā braucienā starts bija labs, bet otrajā braucienā tas nepadevās. Taču rezultātā no divdesmit pirmās pozīcijas aizcīnījos līdz piektajai vietai. Jāpiestrādā man vēl pie startiem, un tad jau būs labi. Šis bija tikai sezonas pirmais posms, un, galvenais, to aizvadīt stabili, bez kritieniem, nedarot kļūdas," pēc sacensībās sacīja sportists.

Šis bija pirmais pasaules čempionāta posms Eiropā, bet nākamajā nedēļas nogalē sportisti sacentīsies posmā Nīderlandē. Pēc tam arī būs klāt posms Latvijā - septītais posms 7. maijā paredzēts Ķegumā.

MX2 pasaules čempionāts, 5. posms

VSportistsValstsMotocikls1.br.2.br.Summa
1.Prado Garcia JorgeESPKTM222547
2.Jonass PaulsLATKTM252247
3.Lieber JulienBELKTM201636
4.Olsen Thomas KjerDENHUS161531
5.Covington ThomasUSAHUS102030
6.Seewer JeremySUISUZ121830
7.Brylyakov VsevolodRUSKAW181129
8.Van doninck BrentBELYAM91221

Kopvērtējums

VSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassLatvijaKTM192
2.Džeremijs SīversŠveiceSUZ183
3.Žuljens LībersBeļģijaKTM175


, 2017-04-16 20:09, pirms 7 gadiem
Ticu, ka nākotnē Pauls liks par sevi skaļi runāt arī MXGP klasē. To arī no visas sirds novēlu. Galvenais ir iztikt bez traumām.
, 2017-04-16 20:22, pirms 7 gadiem
To jau herlings pierāda ka mx un mx2 ir pilnīgi kas cits.... gan braukšana gan ātrumi utt.... pagājšsezon bez variantiem mx2. Uzvaras visos braucienos, tad pie lielajiem čut ne 10 niekā netiek...Jonass ir talants, tik jāmāk tas likt lietā
, 2017-04-16 20:34, pirms 7 gadiem
Nu tad beidzot. Citādi jālasa,kā Kanāda kaut ko uzvar,kā iet krievu klubiem basketbolā,bet par Paulu nevar vispār neviena vārda sagaidīt.
, 2017-04-16 20:47, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: To jau herlings pierāda ka mx un mx2 ir pilnīgi kas cits.... gan braukšana gan ātrumi utt.... pagājšsezon bez variantiem mx2. Uzvaras visos braucienos, tad pie lielajiem čut ne 10 niekā netiek...Jonass ir talants, tik jāmāk tas likt lietā
un kā ar Gajseru?
knapi vinnēja Jonasu MX2,bet jau nākamajā MX čempions
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-16 21:05, pirms 7 gadiem
Galvenais atbalstam savus čaļus un jūtam līdz un protams visi 7.maijā uz Ķegumu,tad arī Paulīts uzvarēs
, 2017-04-16 21:23, pirms 7 gadiem
Prado rakstīs vēsturi
, 2017-04-16 22:07, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: To jau herlings pierāda ka mx un mx2 ir pilnīgi kas cits.... gan braukšana gan ātrumi utt.... pagājšsezon bez variantiem mx2. Uzvaras visos braucienos, tad pie lielajiem čut ne 10 niekā netiek...Jonass ir talants, tik jāmāk tas likt lietā
Herlingam ar ātrumu viss kārtībā. Pagājšgad ar lielo moci Nācijās piesmēja visus. Šogad sezonas sartā trauma un glupas domas galvā. Paskatīsimies Valkensvārdes smiltis un tad arī būs saprotams kas un kā.
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.