Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi nevēlas atkārtot Šūmahera scenāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi nevēlas atkārtot Šūmahera scenāriju
Valentino Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Viens no iemesliem, kādēļ Valentino Rosi izlēma par labu līguma pagarināšanai un startēs "MotoGP" vēl trīs gadus, ir nevēlēšanās aiziet no sporta, lai pēc tam tajā atgrieztos, līdzīgi kā to "Formulā 1" savulaik izdarīja Mihaels Šūmahers.

Ceturtdien kļuva zināms, ka "Yamaha" rūpnīcas komanda ar 39 gadus veco Rosi pagarinājusi līgumsaistības līdz 2020. gada beigām, lai gan iepriekš izskanēja varbūtība, ka pieredzējušais veterāns varētu lemt par karjeras beigšanu. Šis pavērsiens nozīmē, ka Rosi sniegumu varēsim vērot trasē vēl vismaz trīs sezonas.

Itālis vēlējies labāk palikt čempionātā, nevis aiziet, lai pēc tam ilgotos pēc sacīkstēm.

"Esmu redzējis daudzus varenos braucējus, kuri beiguši karjeru savā labākajā formā, kā tas bija ar Mihaelu Šūmaheru, Maksu Bjadži vai Troju Beilisu," skaidro Rosi. "Šūmahers un Beiliss vēlāk atgriezās. Es izlēmu braukt sacīkstēs līdz pēdējam. Negribu, lai nākotnē vajadzētu domāt, ka varbūt vajadzētu atgriezties uz vēl kādām divām sezonām."

Rosi atzīst, ka līgums ir tik garš, ka šajā laikā pastāv risks zaudēt spēju konkurēt.

"Tas var būt risks, jā, tomēr, ja es sekotu šādai loģikai, būtu beidzi braukt jau pirms sešiem, septiņiem vai astoņiem gadiem," viņš saka. "Laikam būšu viens no pirmajiem, kurš izmēģinājis turpināt karjeru pēc 40 gadu vecuma, bet domāju, ka visi braucēji, kas šobrīd ir čempionātā, savu līmeni spētu saglabāt tik ilgi. Ja pietiek fiziskā spēka, var turpināt. Viss atkarīgs no motivācijas - ja patīk turpināt, domāju, ka to var darīt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +2 [+] [-]

, 2018-03-16 17:22, pirms 6 gadiem
Ha, man jau likās, ka nolēma neslēpot bez ķiveres.

     [+] [-]

, 2018-03-16 19:38, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Ha, man jau likās, ka nolēma neslēpot bez ķiveres.
visi par to iedomājās, lai gan atgriesties pēc pārtraukuma arī ir stulbi