Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks, neskatoties uz jauna pilota atrašanu, vēl nav gatavs staram PČ

Ints Megnis
Ints Megnis

Mucenieks, neskatoties uz jauna pilota atrašanu, vēl nav gatavs staram PČ
Elvijs Mucenieks. Foto: X99/Slīterāni

Latvijas blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks atzīst, ka pēc ļoti smagās traumas pagaidām vēl nav gatavs startam pasaules čempionātā, kaut pagājušajā nedēļā tika izziņots, ka šogad viņš brauks vienā ekipāžā ar latviešu pilotu Didzi Gorbenko.

Pērn aprīļa vidū pasaules čempionāta posma iesildīšanās laikā Valentēna Žirū un Mucenieka ekipāža piedzīvoja smagu kritienu. Negadījumā blakusvāģa stienis pie kā turas līdzbraucējs ietriecās Muceniekam tieši mugurā, slimnīcā atklājot, ka sportistam lauztas 5 ribas un muguras skriemelis. Viņam vēlāk bija jāmācās no jauna staigāt un arī šobrīd sportists nav drošs vai varēs turpināt karjeru motokrosā.

"Reālā situācija ir tāda, ka gribu pamēģināt sākt braukt treniņus ar motociklu. Lēnām un prātīgi, lai saprastu kā jūtos," Mucenieks izteicies intervijā savai līdz šim pārstāvētajai X99/"Slīterāni" komandai. "Šobrīd esmu atgriezies pie tādiem pašiem treniņiem kā pirms traumas un nedaudz izjūtu diskomfortu lokanības ziņā. Bet strādāju cītīgi pie iekšējiem muskuļiem un stiprinu vairāk muguru. Vispirms es vēlos pamēģināt braukt treniņus un tad arī sapratīšu, kur jāpieliek vai kas jānoņem. Pastāv iespēja, ka nevarēšu “pakantēt”, bet to rādīs pirmie treniņi. Ja veiksies labi, startēšu Latvijas un Igaunijas čempionātā, bet par pasaules čempionātu ir pāragri spriest."

Mucenieks atzīst, ka šogad, iespējams, varētu braukt pasaules čempionāta posmos Latvijā un Igaunijā, tomēr šobrīd to ir grūti prognozēt.

"2018. gada sezonā Didzis brauca kopā ar igauni Tanelu Keivu, taču sezonas noslēgumā sportisti vienojās sadarbību nākamajā gadā neturpināt," pagājušajā nedēļā bija teikts Gorbenko pārstāvētās komandas 191 paziņojumā. "Kopš sezonas noslēguma Didzis Gorbenko ir veicis pārrunas ar vairākiem iespējamajiem līdzbraucējiem, taču šodien varam oficiāli paziņot, ka nākamajā sezonā komandas sastāvu papildinās Elvijs Mucenieks."

Mucenieks motokrosā ir kopš 2005. gada, 2017. gadā kopā ar francūzi Valentīnu Žirū izcīnot otro vietu pasaules čempionātā. Kā ziņoja komanda 191, Gorbenko un Mucenieks sezonu uzsāks ar jaunu blakusvāģa motociklu, ko komandai uzbūvējis desmitkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens.

Izmantotie resursi:
Elvijs Mucenieks: šī ir reālā situācija - x99

     [+] [-]

, 2019-01-16 17:48, pirms 5 gadiem
Muļķīgi vienoties, ja nav vēl kopā uzbraukuši...