Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs atkāpjas uz otro vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergs atkāpjas uz otro vietu
Ivo Šteinbergs. Foto: Sõmerpalu MK

Ivo Šteinbergs ar komandas biedriem Čīlē noslēdzis starptautisko sešu dienu enduro sacensību (FIM ISDE) trešo dienu, kurā latviešu sportistam izdevās sasniegt otro ātrāko rezultātu. Arī kopvērtējumā viņš pēc aizvadītām trim dienām tagad ieņem otro pozīciju savā klasē.

Vienas no pasaulē lielākajām enduro sacīktes vakar turpināja vairāk par 430 dalībniekiem. Pēc pirmajām divām dienām, kas tika pavadītas trasē Klusā okeāna piekrastē, trešdien sportisti pārcēlās tālāk iekšzemē, taču arī tur bija jābrauc smagos apstākļos, ko tikai pastiprināja lielie putekļi.

"Sõmerpalu MK" komandas pārstāvis Šteinbergs šoreiz sasniedza otro labāko rezultātu, piekāpjoties tikai Lorenso Makorito, tāpat arī kopvērtējumā tagad itālis ir pirmais, bet latviešu motosportists atkāpies uz otro vietu un šobrīd zaudē 53 sekundes. Šteinbergs, kurš startē ar "KTM" motociklu, trešdien bija trešais ātrākais starp visiem klubu ieskaites sportistiem, kas startē C1, C2 un C3 klasēs - sacensībās šajās ieskaitēs cīnās vairāk par 100 komandām, ko pārstāv aptuveni 300 braucēji.

"Divi kritieni, viens no tiem maksāja diezgan daudz," uz aizvadīto dienu atskatās Ivo Šteinbergs. "Diena bija grūta, karsta, visu laiku bija putekļi, braucot uz slēgto parku, pat beidzās ūdens. Vienu testu atcēla, jo putekļu bija pārāk daudz, līdz ar to, paldies Dievam, bija tikai pieci ātrumposmi, par ko visi bija priecīgi. Rīt atkal tas pats aplis un tie paši testi, tāpēc uztraukums būs mazāks, jo zināšu, kur jābrauc. Dopi ir gari un grūti. Šodien nobraukti 280 kilometri. Esam pusē - vēl divas grūtas dienas un tad saldajā ēdienā motokross. Līdz tam vēl "jāizdzīvo". Ceturtdien svarīgi nobraukt bez lielām kļūdām."

"Sõmerpalu MK" braucējs Martins Leoks C2 klasē trešdien ieņēma devīto vietu, bet kopvērtējumā pēc trim dienām ir sestais. Trešais komandas pārstāvis Elarijs Talu C3 klasē bija trešais labākais un arī kopvērtējumā ir trešajā vietā. "Club Team Award" vērtējumā "Sõmerpalu MK" aizvien atrodas otrajā vietā.

C2 klases rezultāti pēc 3. dienas

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Lorenso MakoritoItālijaHusqvarna2:44:59.94
2.Ivo ŠteinbergsLatvijaKTM+53.74
3.Fabjēns PlanēFrancijaSherco+1:45.03
4.Toms ElvudsLielbritānijaHusqvarna+2:59.43
5.Dante OliveiraASVKTM+4:22.28
6.Martins LeoksIgaunijaKTM+4:44.07
7.Kendels NormensASVHonda+5:59.06
8.Lukass VagbergsZviedrijaKTM+7:38.27
9.Matiass SalgadoČīleSuzuki+8:00.38
10.Horhe DjessČīleHusqvarna+8:22.95
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja