Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kairoli: "Konkurēt ar jaunajiem braucējiem man paliek arvien grūtāk"

Kairoli: "Konkurēt ar jaunajiem braucējiem man paliek arvien grūtāk"
Antonio Kairoli. Foto: mxgp.com

Lietuviešu motosportists Armins Jasikonis pēc svētdien Faencā aizvadītajām MXGP sacensībām atzinis, ka juties apmierināts ar savu ātrumu, lai gan augstāku rezultātu sasniegt patraucējis otrajā braucienā piedzīvotais kritiens. Tikmēr posma uzvarētājs Antonio Kairoli stāsta, ka viņa mērķis šogad ir izcīnīt titulu, lai gan cīnīties ar jaunajiem braucējiem paliekot arvien grūtāk.

Tieši "Rockstar Energy Husqvarna" komandu pārstāvošais Jasikonis uzvarēja kvalifikācijas braucienos, kamēr sacīkstēs viņš abas reizes ierindojās pirmajā desmitniekā.

"Sacensību diena sākās lieliski, jo trešo reizi izcīnīju pole position, bet pirmajā braucienā finišēju sestais," iesāk Jasikonis. "Uz motocikla jutos labi, kvalifikācijā uzrādīju ātrāko rezultātu, ātruma pietika. Arī otrais brauciens gāja labi, pirms nokritu. Kritiens bija pavisam neliels, bet motocikls iestrēga uz paaugstinājuma, tāpēc pagāja mazliet ilgāks laiks nekā cerēju, pirms varēju atsākt braukšanu. Atkal metos cīņā un apdzinu vairākus braucējus. Sacensības nebija lieliskas, bet nebija arī katastrofālas. MXGP klasē mums visiem ir tik līdzīgs ātrums un katram punktam ir nozīme."

Abos braucienos finišējis otrajā vietā, par posma uzvarētāju kļuva Kairoli no "Red Bull KTM" komandas. Viņa spēcīgais komandas biedrs Džefrijs Herlingss savainojuma dēļ vairākus posmus spiests izlaist, līdz ar to viņš faktiski vairs nav pieskaitāms titula pretendentiem. Savukārt Kairoli, kurš pēdējo titulu sasniedza 2017. gadā, tagad ir ceļā jau uz desmito panākumu pasaules čempionātā.

"Par sasniegto, protams, esmu ļoti priecīgs," teica Kairoli. "Ar katrām nākamajām sacīkstēm jūtos arvien labāk. Kvalifikācijā nepavisam nebiju gana ātrs, no līderiem atpaliku gandrīz četras sekundes aplī, tādēļ pirms finālbraucieniem nejutos motivēts. Arī pirmā brauciena sākumā pieļāvu kļūdas, bet pieredze palīdzēja ar to tikt galā. Žēl, ka Džefrijs nav trasē, novēlu viņam ātru atlabšanu. Sezonas sākums nebija no labākajiem, bet tagad esmu uzstādījis mērķi uzvarēt čempionātā. Priecājos, ka joprojām spēju cīnīties par titulu. Esmu 35 gadus vecs un nekad nebiju domājis, ka šajā vecumā vēl būšu tik augstu. Man patīk sacensties pret jaunajiem braucējiem, lai gan ar katru reizi, kad mēģinu uzlabot savu sniegumu, to izdarīt paliek arvien grūtāk un grūtāk."

Pasaules motokrosa čempionāta nākamie posmi notiks citā Itālijas trasē, Mantovā. Tuvākās sacensības gaidāmas 27. septembrī.

Izmantotie resursi:
MX Large


, 2020-09-15 11:48, pirms 4 gadiem
Laikam jau pēdējā iespēja Cairoli dabūt 10 titulu.
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.