Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP čempions Kairoli aizvadīs F1 testus un startēs rallijkrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempions Kairoli aizvadīs F1 testus un startēs rallijkrosā
Antonio Kairoli
Foto: mxlarge.com

Itāļu motosportists Antonio Kairoli, kurš pirms nepilnas nedēļas priekšlaicīgi kļuva par 2017. gada pasaules motokrosa čempionu MXGP klasē, balvā saņēmis iespēju aizvadīt F1 testus. Tāpat viņš plāno debitēt pasaules rallijkrosa čempionātā.

Sezonas priekšpēdējā posmā Nīderlandē, Asenes trasē Kairoli kopvērtējumā kļuva neaizsniedzams konkurentiem, izcīnot savu jau devīto pasaules čempiona titulu. Pēc sacensībām "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportistu personīgi apsveica kompānijas "Red Bull" īpašnieks Dītrihs Matešics, pasniedzot itālim F1 mašīnas stūri un sakot, lai nepatur to sev, bet paņem līdzi, kad ieradīsies uz F1 sacīkšu auto testiem.

Testi ar "Red Bull Racing" komandas F1 mašīnu gaidāmi drīzumā, tomēr precīzs datums un norises vieta vēl nav zināma. Ņemot vērā, ka sportistam ir jau 31 gads, maz ticams, ka viņš varētu izveidot karjeru Formulā 1, tomēr pievienosies to nedaudzo motosportistu lokam, kam radusies iespēju izbaudīt braukšanu testu režīmā.

Tomēr zināms, ka Kairoli, kuram drīzumā gaidāmas kāzas, šogad plāno startēt rallijkrosa sacensībās, novembrī piedaloties pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā Dienvidāfrikas Republikā.

Turpmākajās sezonās gan Kairoli visticamāk turpināsim vērot motokrosā, jo kādā intervijā viņš nesen atzina, ka plāno pavadīt MXGP čempionātā vēl nākamos divus vai trīs gadus. Tajā pašā laikā viņš ir liels autosporta fans, jau iepriekš startējis rallijā, un, iespējams, pievērsīsies biežākai braukšanai uz četriem riteņiem, kad noslēgs karjeru motosportā.

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News