Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Dalībnieku skaits bija pārsteidzoši liels"

Juris Grīns
Juris Grīns

Serģis: "Dalībnieku skaits bija pārsteidzoši liels"
Foto: Olafs Ezertēvs

“Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā aizvadīts Nacionālā kausa motokrosā piektais posmu. Šīs bija līdz šim otras apmeklētākās 2019. gada sezonas Nacionālā kausa sacīkstes, dalību ņemot 192 sportistiem.

Sacensību dienas ātrākajā klasē MX A uzvaru svinēja Kārlis Kalējs, kuram sekoja Gleb Shevchenko un Arnolds Sniķers. MX B ātrākais izrādījās Raimonds Kurtišs, apsteidzot Mārci Freimani un Edgaru Rutki, savukārt MX C ieskaitē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Raivis Krastiņš, aiz viņa – Kristaps Kalējs un Arnis Krūmiņš. Reinis Freimanis izcīnīja uzvaru MX D klasē, 2. un 3. vietā ierindojoties Tomam Gulbim un Jurijam Žižkunam.

MX50 Jaunāko ieskaitē jauno censoņu vidū izcēlās Rainers Grasis, kurš apsteidza tuvākos konkurentus Mārtiņš Cīrulis un Patriks Cīrulis. Vecāko ieskaite uzvaras laurus plūca Artūrs Vinters, pēc viņa – Aston Allas un Rojus Zaborskis. MX65 Jaunāko vidū spēcīgākais bija Eimantas Cepulis, 2. un 3. vietu izcīnot Aleksam Grinjo un Tomam Dankertam. Ričards Alens Gaļcins uzvarēja Vecāko ieskaitē, kur viņam sekoja Alberts Knapsis un Emīls Ivanovs. MX85 Jaunāko vidū ātrākie trīs braucēji bija Uldis Freibergs, Rolands Bogdanovičs un Valters Grūbe, savukārt Vecāko ieskaitē goda pjedestālu ieņēma Kirils Maslovs, Mārtiņš Platkēvičs un Kristofers Kauliņš. MX Mini klases ietvaros uzvaru svinēja Ainārs Karro, kurš apsteidza Edgaru Upīti un Tomu Binovski.

Sacensību organizators Kristers Serģis izteica pateicību savai komandai par veiksmīgo darbību, atbalstītājiem un īpaši Kristeram Teko, Dāvim Ivanovam un SiA “Monum” par lielisko trases sagatavošanu.

“Domāju, ka ņemot vērā aizvadīto dienu laikapstākļus un stipro lietu, izdevās trasi sagatavot gana labi, lai jau sestdienas rītā sportisti varētu startēt. Neraugoties uz bažām par pārmērīgi dubļainu trasi, pateicoties trases sagatavošanas komandai izdevās lieliska sacensību diena. Netika gūtas daudz traumu, un dalībnieku skaits bija pārsteidzoši liels. Paldies visiem, kuri nenobijās no šķietami sliktajiem laikapstākļiem un ieradās uz Nacionālā kausa posmu Ķegumā!” pēc aizvadītās sacensību dienas sacīja Serģis.

Nākamais Nacionālā kausa posms gaidāms 14. septembrī Madonā.