Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markesa dominance Vācijā turpinās – uzvara devīto gadu pēc kārtas

Rolands Eliņš

Markesa dominance Vācijā turpinās – uzvara devīto gadu pēc kārtas
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

„Moto GP” sacensībās aizvadīts sezonas devītais posms, pēc kura savas līderpozīcijas vēl vairāk nostiprināja spānis Marks Markess, kamēr otro vietu ieņēma itāļu veterāns Valentīno Rosi.

Pasaules čempions „Moto GP” ieskaitē Marks Markess vēl ne reizi nav ticis pārspēts Vācijas posmā Saksenringas trasē. Viņš tajā izcīnīja uzvaru jau 2013. gadā, savā debijas sezonā „Moto GP” un pēc tam turpināja dominēt arī visos nākamajos gados, un savu dominanci turpināja arī šodien, izcīnot sesto uzvaru Vācijas „Grand Prix” pēc kārtas. Markess turklāt Vācijā uzvaras krāja jau pirms „Moto GP” laikiem – viņš Saksenringā triumfēja arī 2011. un 2012. gadā „Moto2” klasē un 2010. gadā „Moto3” ieskaitē.

Markess šodien startēja no pirmās starta pozīcijas, taču līderpozīcijas zaudēja savam tautietim Horhem Lorenco. Markess 18 apļus pirms beigām gan atguva pirmo vietu un atrāvās no pārējiem.

Otrais finišēja Itālijas motosporta leģenda Valentīno Rosi, kurš ir arī Markesa tuvākais sekotājs kopvērtējums. Atstatums starp viņiem tagad ir 46 punkti.

Trešo vietu ieguva spānis Maveriks Vinjaless, tikai nedaudz vairāk nekā pussekundi no viņa atpalika Danilo Petruči, kamēr Lorenco beigās finišēja sestajā vietā. Tieši ārpus labāko sešinieka palika itālis Andrea Doviciozo, taču tas tāpat viņam palīdzēja pakāpties uz ceturto vietu kopvērtējumā, pēc punktiem panākot devītajā vietā šodien palikušo francūzi Johannu Zarko.

„Moto GP” nākamais posms paredzēts pēc trim nedēļām Čehijā.

Vācijas Grand Prix

V.SportistsValstsLaiks
1.M. MarkessSpānija41:05.019
2.V. RosiItālija+2.196
3.M. VinjalessSpānija+2.776
4.D. PetručiItālija+3.376
5.A. BautistaSpānija+5.183
6.H. LorencoSpānija+5.780

Moto GP kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.M. MarkessSpānija165
2.V. RosiItālija119
3.M. VinjalessSpānija109
4.A. DoviciozoItālija88
5.J. ZarkoFrancija88
6.H. LorencoSpānija85

Izmantotie resursi:
motogp.com · PRAMAC MOTORRAD GRAND PRIX...