Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Visi bija šokā, ka Bakss var šādi pabraukt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Visi bija šokā, ka Bakss var šādi pabraukt"
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Svētdien Nīderlandē, Osas pilsētā tika atklāta pasaules čempionāta sezona blakusvāģu klasēm, kur šogad uz goda pjedestālu un pasaules čempiona titulu tēmē divi latvieši - gan Kaspars Stupelis, gan arī Elvijs Mucenieks. Jāteic, ka tieši Osas pilsētā Kristers Serģis/Artis Rasmanis pirmo reiz kļuva par pasaules čempioniem blakusvāģu klasē 1997.gadā.

Svētdien Nīderlandē, Osas pilsētā tika atklāta pasaules čempionāta sezona blakusvāģu klasēm, kur šogad uz goda pjedestālu un pasaules čempiona titulu tēmē divi latvieši - gan Kaspars Stupelis, gan arī Elvijs Mucenieks. Jāteic, ka tieši Oss pilsētā Kristers Serģis/Artis Rasmanis pirmo reiz kļuva par pasaules čempioniem blakusvāģu klasē 1997.gadā.

Sestdien sportisti tika sadalīti divās kvalifikācijas grupās, ņemot vērā pagājušā gada rezultātus. Nepāra cipari bija A grupā, bet pāra - B grupā, līdz ar to J.Hendrikss/E.Mucenieks startēja A grupā, bet E.Bakss/K.Stupelis - B grupā. E.Mucenieka komanda izcīnīja 4.ātrāko apļa laiku, bet K.Stupeļa - 1.apļa laiku savā grupā. Kvalifikācijas braucienā E.Bakss/K.Stupeļa ekipāža visiem priekšā bija par 53 sekundēm, jau pirmajā aplī gūstot 10 sekunžu pārsvaru.
Svētdienā pirms finālbraucieniem aizvadot brīvos treniņus E.Baksam/K.Stupelim arī izdevās uzrādīt ātrāko apļa laiku, apsteidzot tuvāko sekotāju par 2,7sekundēm, par ko gan konkurenti, gan arī līdzjutēji bija pārsteigti.

Pēc finiša rūgtums bija liels

"Stājāmies, pie starta, sajūtas labas. Nezinu, kas īsti ar startiem notika, jo tikai sestdien bija labi starti, mocis aizgāja pa labi, tādēļ bijām spiesti samazināt ātrumu. Pirmajā līkumā bijām tikai kādi septītie. Pats līdzi neskaitīju, bet līdzjutēji teica, ka divos apļos mēs jau bijām pirmie. Es domāju, ka divos apļos mēs bijām kādi trešie, tad priekšā bija Adriansens, apdzinām to, priekšā brauca Vilemsens, arī to ātri apdzinām. Likās,ka viss darbs izdarīts un varētu nopūsties, atlika tikai nobraukt līdz galam. Bet tad es skatos, ka Etjēns visu laiku skatās kreisajā pusē. Kāpslis, kur viņam kāja stāv, bija nolūzis. Bija tāds šoks... Līdz ar to Vilemsens aizbrauca garām mums, uzreiz ātrums zuda. Vienreiz mocis noslāpa, otreiz noslāpa mocis, tad mums garām aizbrauca arī Adriansens, sāka tuvoties arī E.Mucenieks, piebrauca mums ļoti tuvu, bet jau pēc diviem apļiem mēs ieguvām ritmu, Etjēns bija ar abām kājām blakusvāģī, sēdēja uz sāna, visi par to bija "šokā", kā viņš vispār šādi varēja pabraukt. Beigās jau izdevās atrauties no J.Henriksa/E.Mucenieka un finisējām stabilā 3.vietā. Ja godīgi, pēc finiša rūgtums bija liels, jo reāli brauciena darbs bija izdarīts, likās, ka pārliecinoši uzvarēsim, bet uzvarēja Vilemsens, otrais Adriansens un mēs tikai trešie," stāsta Kaspars Stupelis.

Šis Etjēnam bija vēsturisks brīdis

Otrajā braucienā trase bija krietni bedraināka, jāteic, ka vakar šajā trasē paralēli pasaules čempionātam blakusvāģiem norisinājās arī Eiropas čempionāts kvadru klasēm, kurā startēja arī 5 latviešu sportisti. "Otrajā startā līkumu nesadalīja Vilemsens un Adriansens, Vilemsens smagi krita, mēs pat atskatījāmies. Mēs startā bijām trešie, bet ātri vien apdzinām priekšā braucošos un visu braucienu braucām pa priekšu ar "kontroli". Iebraucot finišā, es domāju, ka kopvērtējumā būsim otrie, biju piemirsis, ka pirmo braucienu uzvarēja Vilemsens, nevis Adriansens, tā, ka pa vienu punktu uzvarējām Holandes GP un esam Pasaules čempionāta līderi. Šis bija vēsturisks brīdis, ka Etjēns pirmo reiz uzvarēja Holandes GP, vienmēr viņam ir bijušas neveiksmes pasaules čempionātos Holandē", par sacensībām stāsta Kaspars.

Pirmajā pasaules čempionāta posmā Holandē uzvaru izcīnīja E.Bakss/K.Stupelis, otro vietu - pagājušā gada pasaules čempions Adriansens, bet trešo - vēl viens latvietis - E.Mucenieks ar pilotu J.Henriksu.

Par labāko trijnieku pacīnīties šogad var daudzi

"Franču ekipāža Žiro un pagājušās sezonas pasaules čempions Adriansens šogad būs ļoti stipri. Ja Villemsens atradīs, vai turpinās vienoties ar E.Baksa brāli, ar ko viņš brauca tagad, tad arī Villemsens būs konkurēt spējīgs. Šīs arī būs galvenās 4 ekipāžas, kuras cīnīsies par pasaules čempiona titulu, jo par trijnieku var daudzi pacīnīties, pie kāda veiksmes, vai neveiksmes, kāds cits var iebraukt trijniekā. Šī bija īsta Holandes smilšu trase, tādēļ precīzu vērtējumu pateikt vēl nevar. Cietās trases būs cietās trases, un tur jau būs jārāda cits sniegums. Tas pats franču sportists noteikti būs labāks, nekā šajā nedēļas nogalē. Tādēļ jau iepriekš es zināju, ka mums smilšu trasē ir jāmēģina maksimāli daudz atrauties no šīs franču ekipāžas, no viņiem mums tas izdevās, bet vajadzēja arī to izdarīt no Adriansena. Ja pirmajā braucienā viss būtu noticis, kā plānots, tad tas būtu izdevies," par konkurentiem šajā sezonā spriež Kaspars Stupelis.

Pēc nedēļas, kad svinēsim Lieldienas, K.Stupelis aizvadīs kārtējo Nīderlande čempionāta posmu. Savukārt nākamais Pasaules čempionāta posms blakuvāģu klasei tiks aizvadīts 4.maijā Francijā.

Nīderlandes posma kopvērtējums:

VietaEkipāžaPunkti
1.Etienne Bax/Kaspars Stupelis45
2.Ben Adriaenssen/Ben van den Bogaart44
3.Jan Hendrickx/Elvijs Mucenieks36
4.Stuart Brown/Josh Chamberlain34
5.Jarno van den Boomen/Henry van de Wiel32
6.Jan Visscher/Jeroen Visscher28
7.Daniel Willemsen/Robbie Bax25
8.Marcel Grondman/Christian Verhagen24
9.Koen Hermans/Kenny van Gaalen24
10.Philip Stenborg/Simon Stenborg18
11.Daniel Millard/Joe Millard16
12.Gert van Werven/Peter Beunk15
13.Carlo van Duijnhoven/Siebe van der Putten15
14.Valentin Giraud/Nicolas Musset15
15.Martin Walter/Johannes Vonbun14
16.Brett Wilkinson/Steve Kirwin14
17.Marcel Willemsen/Gertie Eggink12
18.Vaclav Rozehnal/Jacub Vechoda11
19.Frank Mulders/Joey van der Venne6
20.Kristof Santermans/Olivier Valcke4
21.Jason van Daele/Tim Smeuninx4
22.Anthony Mecene/Loic Chene3
23.Geert Devoldere/Luc Rostingt2
24.Lucas Cerny/Radek Musil1
25.Richard Jenkins/Dan Chamberlain0
26.Andreas Clohse/Oliver Raskin0
27.Nick Jarvis/Ryan Humphrey0
28.Benjamin Weiss/Patrick Schneider0
29.Gert Gordejev/Veiko Parksepp0
30.Modris Štelle/Artūrs Linters0
31.Davy Sanders/Kenny Boxtaele0
32.Sabrina van Calster/Larris Hendrickx0

Informāciju sagatavoja:
Zane Cinglere

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 20:59, pirms 10 gadiem
Nu tur ir jābūt skatam no malas ,ja šādi var pabraukt ,un vēl pietam cīnīties par pirmajām vietām.Nu malači džeki!