Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" debitants: "Markess mums teica, lai piedzīvojam kritienus"

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" debitants: "Markess mums teica, lai piedzīvojam kritienus"
Foto: AFP/Scanpix

"MotoGP" pasaules čempionāta debitants Franko Morbidelli apgalvo, ka jaunais, bet jau daudz pieredzējušais Marks Markess ar "Honda" motocikliem braucošos sportistus māca, ka kritieni ir nepieciešami, jo tikai tā iespējams noskaidrot, cik patiesi ātri var pabraukt.

"Honda" motocikls pēdējās sezonās ieguvis slavu kā viens no visgrūtāk vadāmajiem. Šīs rūpnīcas komandas braucējs Markess tikmēr pazīstams ar daudzajiem kritieniem - 2017. gada sezonas laikā viņš trasē avarēja 27 reizes, taču galvenokārt tas notiek treniņbracienos, turklāt 24 gadus vecais spānis ne tikai pamanījās nesavainoties, bet arī izcīnīt jau ceturto titulu "MotoGP" klasē.

Iepriekš startējis "Moto2" čempionātā, šogad "MotoGP" klasē "Marc VDS" komandas sastāvā debitēs itālis Morbidelli, kurš stāsta, ka Markess rāda piemēru, kā jābrauc ar "Honda" motociklu, ja gribi ar to izcīnīt augstus rezultātus.

"Vispār man nepatīk kritieni, es nebiju no visbiežāk avarējušajiem sportistiem "Moto2" klasē, kritu tikai dažas reizes," pēc aizvadītiem "MotoGP" testiem stāsta Morbidelli. "Tajā pašā laikā esmu sapratis, ka ar šo motociklu, ja gribi saprast tā robežas, ir nepieciešams krist. Ar to ir jācenšas braukt iespējami ātri un jāmēģina sasniegt limitu, bet, kad centies to sasniegt, ir ļoti viegli nokrist. Markess mums to māca - viņš pats teica, ka kritieni ir viens no variantiem. Ja gribi mācīties strauji, ir jābrauc iespējami ātrāk."

Morbidelli atzīst, ka "Honda" motociklu izprast ir grūti: "Testos esam sapratuši, ka šim motociklam neder viegla pieeja, tomēr esam daudz strādājuši, lai padarītu to sev piemērotu, spētu braukt ar to pareizi, kā rezultātā viss ir arvien labāk un labāk. Pēdējā testu dienā rezultāti bija daudz labāki nekā pirmajā, un tas ir pats svarīgākais."

Morbidelli arī atklāj, ka viņam ir pieejami dati, ko savam "Honda" rūpnīcas motociklam pagājušajā gadā ievāca Markess un Danijs Pedroza.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...