Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs uzvar Čīles enduro sacensību otrajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergs uzvar Čīles enduro sacensību otrajā posmā
FIM ISDE otrās dienas posms. Foto: Sarah Kinrade

Otrdien Čīlē notika starptautisko sešu dienu enduro (FIM ISDE) sacensību otrais posms, kurā ļoti labu sniegumu nodemonstrēja latviešu motosportists Ivo Šteinbergs, sasniedzot labāko rezultātu savā klasē un arī starp aptuveni 300 klubu ieskaites braucējiem.

Pēc pirmdien C2 vērtējumā iegūtās ceturtās vietas, otrdien Šteinbergs bija ātrākais starp visiem klubu ieskaites sportistiem, kas startē C1, C2 un C3 klasēs - sacensībās šajās ieskaitēs cīnās vairāk par 100 komandām, ko pārstāv aptuveni 300 sportisti. Arī sacensību kopvērtējumā Šteinbergs savā klasē tagad pacēlies uz pirmo vietu. Viņa pārstāvētais klubs "Sõmerpalu MK" tikmēr "Club Team Award" ieskaitē no ceturtās pozīcijas pakāpies uz otro.

"Pirmais aplis padevās labāk, otrajā aplī rokām bija mazāk spēka un nācās piebremzēt, piedzīvoju arī kritienu," otrās sacensību dienas notikumus apraksta Ivo Šteinbergs. "Spēka vairs nebija, rokas sāp. Bija smagi, pat vakardienas pārbrauciens bija smags. Pa asfaltu braucam ne lēnāk kā uz 100 km/h. Trasē atkal bija daudz putekļu, lai gan šoreiz startēju priekšējā grupā un lielāko testa daļu varēju nobraukt bez putekļiem. Diena ir par garu, izturēt astoņas stundas uz motocikla ir grūti. Rīt un parīt braukt būs vēl grūtāk. Jau tagad esmu iztērējis daudz spēkus, trešdien rokas vēl nebūs atgājušās. Arī testi būs vēl smagāki nekā līdz šim."

Šteinberga komandas biedrs Martins Leoks C2 klasē otrdien uzrādīja piekto ātrāko rezultātu un arī kopvērtējumā ir piektais. "Sõmerpalu MK" sportists Elarijs Talu C3 klasē ieņēma trešo vietu un ir trešais arī kopvērtējuma tabulā.

Divas dienas FIM ISDE dalībnieki cīnījās "Pacific Challenge" trasē, kas izveidota Klusā okeāna piekrastē, bet trešdien sportistus sagaida jauni izaicinājumi vairāk iekšzemē. Sacīkstes noslēgsies sestdien.

"Nākamās dienas būs ļoti smagas," prognozē Šteinbergs. "Piektdien noteikti jau būs vienalga un sestdien krosu gan jau izturēšu. Motocikls iet labi, amortizatori strādā labi, abas riepas jaunas."

C2 klases rezultāti pēc 2. dienas

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Ivo ŠteinbergsLatvijaKTM1:58:10.18
2.Lorenso MakoritoItālijaHusqvarna+12.90
3.Fabjēns PlanēFrancijaSherco+49.14
4.Toms ElvudsLielbritānijaHusqvarna+1:49.86
5.Martins LeoksIgaunijaKTM+2:20.56
6.Dante OliveiraASVKTM+3:02.11
7.Kendels NormensASVHonda+4:00.79
8.Riks VjerhuizensNīderlandeKTM+4:13.07
9.Horhe DjessČīleHusqvarna+4:50.12
10.Matiass SalgadoČīleSuzuki+4:56.74