Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts Jūrkalnes motokross, sacīkstes klātienē vēro Paula Jonasa tēvs

Juris Grīns
Juris Grīns

Aizvadīts Jūrkalnes motokross, sacīkstes klātienē vēro Paula Jonasa tēvs
Foto: Facebook.com/rimants.mironovics

Lāčplēša diena Jūrkalnē tika aizvadīta ar tradicionālo Ventspils novada čempionātu motokrosā. Motokrosa tradīcijām bagātajā Ventspils pagastā, kura pirmsākumi meklējami pēc Otrā pasaules kara, rīkotas gan dažāda mēroga motokrosa sacensības, gan sacīkstes moto veiklības braucienos.

Jūrkalne ir dzimtā vieta leģendārajai Ventspils motosportistei, PSRS Sporta Meistarei Zigrīdai Ozoliņai. Kolhoza ''Dzintarkrasts'' motosekcija bija viena no Latvijas spēcīgākajām komandām jauniešu motokrosā ''Zelta Mopēds''. Vecajā mototrases vietā, kur padomju gados vietējie puikas mačojās ar spēcīgajiem konkurentiem no visas Latvijas un citām republikām, atrodas piemineklis.

Tagad Jūrkalne var lepoties ar jaunu mototrasi, kuru iecienījuši motosportisti no tuvienes un tālienes. Turpinot senās tradīcijas, ''Dižbedres'' mototrasē jau vairākus gadus risinās Ventspils novada čempionāts motokrosā.

Neskatoties uz mainīgiem laika apstākļiem, sacensības noritēja augstākā kvalitātē. Arī trase bija perfekti sagatavota sacensībām. Par to lielu pateicību jāsaka Guntim Spadem, Maigonim Vagalim un visiem Jūrkalnes motokrosa entuziastiem. Sešās motociklu klasēs tika noskaidroti šā gada Ventspils novada čempioni.

Pirmie sacensības sāka jaunie motobraucēji 85cm3 klasē. Divu braucienu summā par čempionu kļuva Kristaps Kalējs. Otro vietu izcīnīja Rūdolfs Stankuss, bet trešo - ventspilnieks Rihards Elpers.

Kā ierasts, viskuplākais skaits bija Iesācēju klasē, kur uz starta stājās 22 motobraucēji. Par čempionu, pārliecinoši uzvarot abos braucienos, kļuva Stendes motokluba braucējs Kristers Kravinskis. Otro vietu ieņēma ventspilnieks Andrejs Solncevs. Interesanta situācija izveidojās cīņā par zemāko pakāpienu uz goda pjedestāla. Ar vienādu punktu skaitu finišēja trīs braucēji. Veiksmīgākais no viņiem šoreiz izrādījās Artūrs Kaltnieks. Otrs ventspilnieks Raitis Rijnieks palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

40+ klasē uzvaru abos braucienos un līdz ar to arī kopvērtējumā izcīnīja Gints Uzars. Desmitkārtējā Latvijas komandu čempiona, motokluba ''Rodeo'' direktoram Arvim Sanderam šoreiz otrā vieta. Trešais bija Juris Popovs.

50+ klasē dubultuzvaru svinēja ventspilnieki. Par uzvarētāju kļuva Juris Jansons, bet Igors Tanakovs bija otrais. Trešo vietu izcīnīja Aleksandrs Markovs. Guntis Bērziņš no Jūrkalnes šoreiz bija ceturtais.

Hobiju klasē par čempionu kļuva motokluba ''Rodeo'' braucējs Otto Leinerts-Neilands. Otro vietu ieņēma Andris Ziemelis, bet trešo vēl viens ventspilnieks Ansis Anševics.

Amatieru klasē čempionu kausi tika sadalīti starp Saldus motobraucējiem. Čempionu godā tika Ģirts Šampiņš, bet sudrabs un bronza, attiecīgi, Rinaldam Heringam un Marekam Zolmanim.

Par sacensību norisi stāstīja leģendārais Latvijas motokrosa komentētājs, tautā mīlētais un cienītais Ēriks Fogels. Par balvām paldies Guntim Spadem un pasaules čempiona Paula Jonasa tēvam Kasparam, kurš arī bija aculiecinieks Ventspils novada čempionāta sacensībām.