Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jau 24 gadu vecumā karjeru noslēdz MXGP braucējs Kovingtons

Jau 24 gadu vecumā karjeru noslēdz MXGP braucējs Kovingtons
Tomass Kovingtons. Foto: mxgp.com

Amerikāņu motosportists Tomass Kovingtons, kurš vairākas sezonas bija konkurents Paulam Jonasam, bet tikai šogad debitēja pasaules motokrosa čempionāta lielākajā klasē MXGP, 24 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigšanu. Turpmāk Kovingtons nestartēs ne Eiropā, ne arī Amerikā.

Pasaules motokrosa čempionātā Konvigtons piedalās kopš 2014. gada, kad kļuva par "Monster Energy Kawasaki" rūpnīcas braucēju. 2015. gadā viņš guva pirmo uzvaru, bet 2016. gadā pievienojās "Rockstar Energy Husqvarna" vienībai, atkal uzvarot vienā no braucieniem. 2017. gadā, kad par MX2 pasaules čempionu kļuva Pauls Jonass, amerikānis jau triumfēja piecos braucienos un divu posmu kopvērtējumā, sasniedzot ceturto vietu kopvērtējumā. Labs izvērtās arī 2018. gads, kad atkal tika uzvarēts piecos braucienos, kā arī viena posma kopvērtējumā, bet sezona noslēgta piektajā vietā. Jonass togad bija otrais.

2019. gadu Kovingtons pavadīja Amerikā, bet sportists piedzīvoja vairākus pamatīgus kritienus, tāpat viņam tika konstatēts Epšteina-Barra vīruss. Šogad Konvingtons debitēja MXGP klasē, kur pārstāv "Gebben Van Venrooy Yamaha" vienību, bet ar augstiem rezultātiem pagaidām nav izcēlies - tikai četros braucienos izdevies gūt punktus un kopvērtējumā tiek ieņemta 34. pozīcija. Nav šaubu, ka sniegumu ietekmē pagājušajā gadā piedzīvotās veselības problēmas.

"Esmu izlēmis, ka pienācis laiks sākt kaut ko jaunu," paziņojumā raksta Kovingtons. "Beigt dalību sacīkstēs ir grūtākais lēmums, ko jebkad savā dzīvē esmu pieņēmis, jo tas ir viss, ar ko esmu nodarbojies pēdējos 20 gadus. Ņemot vērā to, kā viss pēdējā laikā notiek, es vienkārši vairs negribu uzņemties tos riskus, pie kā esmu pieradis. Nezinu, varbūt tas ir saistīts ar tiem kritieniem, ko piedzīvoju pirms superkrosa sezonas pagājušajā gadā. Pāris reizes sasitu galvu un izslēdzos. Negribu, lai vēl tā notiek. Arī vietu MXGP rūpnīcu komandās nav daudz, tāpēc jūtu, ka šis ir īstais brīdis, lai ietu tālāk un sāktu dzīvē jaunu lappusi."

Kovingtons bija vienīgais amerikānis, kurš šogad piedalās pasaules motokrosa čempionātā.

Izmantotie resursi:
Racer X Online - Motocross & Supercross News


Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.
Foto: mxgp.com
1

Van de Mūsdijka un "Fantic" MXGP rūpnīcas komandas ceļi šķiras

Lai gan Roans van de Mūsdijks šogad bija iecerējis debitēt MXGP klasē, noslēdzot līgumu ar "Fantic" rūpnīcas komandu, gūtais savainojums situāciju būtiski mainījis. Tagad abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu.