Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis Cēsīs uzveic Macuku, blakusvāģu klasē triumfē brāļi Daideri

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis Cēsīs uzveic Macuku, blakusvāģu klasē triumfē brāļi Daideri
Kārlis Sabulis. Foto: Facebook.com/karlis.sabulis

Cēsīs, "Ezerkalnu" mototrasē svētdien norisinājās Latvijas motokrosa čempionāta priekšpēdējā, ceturtā posma sacensības, prestižajā MX1 klasē uzvaru svinot Kārlim Sabulim, kamēr blakusvāģu ieskaitē ātrākie bija sezonas pārliecinošie līderi, brāļi Jānis un Lauris Daideri.

Kā bija prognozējams iepriekš, MX1 klasē galvenās cīņas norisinājās starp Kārli Sabuli un Tomu Macuku, kuri arī galvenie pretendenti uz uzvaru čempionāta kopvērtējumā. Pirmajā braucienā Cēsīs uzvarēja Macuks, otrajā braucienā pirmais finišēja Sabulis, līdz ar to abiem vienāds punktu skaits. Par posma uzvarētāju, pateicoties uzvarai otrajā braucienā, kļuva Sabulis, Macukam otrā vieta, bet trešo ieņēma Kristers Drevinskis. Pirms noslēdzošā posma MX1 klasē Macukam vēl 12 punktu pārsvars, līdz ar to izšķirošā kauja priekšā.

MX1 posma kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Kārlis Sabulis94
2.Toms Macuks94
3.Kristers Drevinskis78
4.Kārlis Kalējs78
5.Arnolds Sniķers72
6.Harijs Suharževskis70

MX2 klasē svētdien ātrākais bija Rainers Žuks, kuram uzvaras abos braucienos, otro vietu ieņēma Jānis Kārkliņš, bet trešo - Kristiāns Freimanis. Žuks tagad kļuvis arī par Latvijas čempionāta līderi, jo līdz šim kopvērtējuma vadībā esošais igaunis Prīts Ratseps Cēsīs nestartēja.

Kārlis Reišulis bija nepārspējams abos MX125 klases braucienos, posmā sev aizmugurē atstājot Robertu Lūsi un Raulu Blūmfeldu. Tikmēr 125J ieskaitē uzvarēja Niks Bortiņš, ar tādu pašu punktu skaitu otrā vieta Tomam Virpačevam, trešajā vietā Ritvars Brunavs.

Vienāds punktu skaits arī klases MX30+ galvenajiem varoņiem - uzvaru guva Mārtiņš Marķitāns, pārspējot Valdi Seratinski, kamēr trešo vietu divu braucienu summā guva Gundars Cibuļskis. Starp "Senioriem" ātrākais atkal bija Jānis Mironovs, uzvarot abās sacīkstēs, otrā vieta posmā Romualdam Vaitišķim, trešajā vietā Dainis Rags. Savukārt "Veterānu" klasē Raitim Cipulim uzvaras abos braucienos, bet aiz viņa posmā Intars Janbergs un Oskars Baltruņķis.

MX85 klasē pirmā vieta abos braucienos un arī Cēsu posma kopvērtējumā Jānim Reišulim, bet aiz viņa - Markuss Ozoliņš un Tomass Šaicāns. MX85B ieskaitē tikmēr Raivo Laicānam uzvara, bet tāds pats punktu skaits Jēkabam Kubuliņam, kamēr trešais palika Emīls Solovjevs.

Blakusvāģu sacensībās abos finālbraucienos bez ierunām uzvarēja Jāņa un Laura Daideru ekipāža, kuri arī uzvarēja Latvijas čempionāta posmā BV klasē. Otro vietu izcīnīja Māris Rupeiks ar Kasparu Krievu, kuriem braucienos ceturtā un otrā pozīcija, bet trešajā vietā ierindojās lietuvieši Mants Kisūns un Ritis Kisūns, kuri savukārt abas reizes finišēja trešie. Tikpat punkti arī brāļiem Danielam un Bruno Lielbāržiem, kuri palika ceturtie. Kopvērtējumā tagad Daideriem jau 84 punktu pārsvars pār Rupeiku/Krievu.

BV posma kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Jānis Daiders/Lauris Daiders100
2.Māris Rupeiks/Kaspars Krievs82
3.Mants Kisūns/Ritis Kisūns80
4.Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis80
5.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs74
6.Gatis Tabūns/Ilvars Skūltāns67

"Motozip.lv" kausa izcīņā klasē "BV Amatieri" uzvarētāju godā brāļi Lielbārži, aiz kuriem palika Gatis Tabūns un Ilvars Skūltāns, kā arī Mārtiņš Korņejevs un Roberts Klāvs Užāns. "BV Veterāni" vērtējumā pirmajā vietā Gata Sedlenieka un Ģirta Indrijaiša duets, otrajā vietā Andris un Kārlis Bickovski, bet trešie - Didzis Traumanis un Andris Dubovskis.

Tāpat Cēsīs notika cīņas kvadriciklu klasēs. Pirmajā braucienā Matīss Palēvics uzveica Reini Bicānu, kamēr otrajā braucieni viņi apgrieztās pozīcijās. Līdz ar to Latvijas čempionāta Q klasē uzvarēja Bicāns, tikpat punktu un otrā vieta Palēvicam, bet trešais bija Atis Breds, kuram savukārt tikpat punktu kā Andrim Ciršam. Sezonas kopvērtējumā Palēvics tagad nokļuvis sešus punktus priekšā līdzšinējam līderim Bredam.

Q posma kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Reinis Bicāns94
2.Matīss Palēvics94
3.Atis Breds78
4.Andris Ciršs78
5.Kārlis Neija72
6.Jānis Raiskums70

"Motozip.lv" kausa ieskaitē klasē "Q Amatieri" par uzvarētāju kļuva Kārlis Neija, pieredzējušā motosportista Agra Neijas dēls, otrā vieta Jānim Raiskumam, trešais - Jānis Saveļjevs. "Q Veterāni" klasē uzvara Andrim Ciršam, otrajā vietā Edgars Balodis.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

Latvijas motokrosa čempionāts noslēgsies jau 20. septembrī ar posmu Dobelē.