Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ventspils supermotokrosā igaunis Ratseps pārspēj Macuku

Ventspils supermotokrosā igaunis Ratseps pārspēj Macuku
Foto: Krists Kūla

Ventspils Piedzīvojumu parkā aizvadītas ikgadējās supermotokrosa sacensības "Ventbunkers lielā balva 2017". Šoreiz skatītājus iepriecināja ne tikai spraigas cīņas trasē, bet arī aizraujošs moto frīstaila šovs četru kaskadieru izpildījumā, kuri bija ieradušies no Vācijas, Polijas un Latvijas. Sarežģītajā un slidenajā kalna nogāzē izveidotajā supermotokrosa trasē devās speciāli uzaicināti sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī Holandes, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas un Lietuvas.

Jau 20. reizi Ventspilī tika kronēti "Ventbunkers Lielās Balvas 2017" ieguvēji. Šogad organizatoriem bažas radīja dienas otrajā pusē esošie lietus mākoņi virs "Lemberga hūtes" kalna virsotnes, un jau otrajā kvalifikācijas braucienā uznāca pamatīga lietusgāze, taču laiks noskaidrojās, parādījās saulīte un svētki varēja sākties.

No draudīgajiem laikapstākļiem nenobijās kuplais skatītāju pulks un tukšu vietu kalna pakājē izvietotajās tribīnēs bija grūti atrast. Šajā unikālajā trasē savus spēkus izmēģināt devās pavisam 25 sportisti, sadaloties MX1 un MX2 klasēs. Igauņu sportists Karels Kutsars, kurš šogad piedalās arī pasaules čempionātā, neatstāja nekādas cerības konkurentiem MX2 klasē un pārliecinoši uzvarēja abos finālbraucienos, tikai kvalifikācijas braucienā piekāpjoties mājiniekam Kristeram Drevinskim. Otrajā vietā divu braucienu summā ierindojās Arnolds Sniķers, bet trešo vietu izcīnīja Kristians Ratseps. Kaut arī otrajā finālbraucienā sīvā cīņā ar konkurentiem mājiniekam Kristeram Drevinskim izdevās izraut otro vietu pēdējā aplī, ar to bija par maz, lai kāptu uz goda pjedestāla goda pakāpiena, jo neveiksme - kritiens pirmajā braucienā - neļāva pakāpties augstāk par ceturto vietu.

Ar dalītām sajūtām sacensības beidza zviedrs Džimijs Lundbergs: "Priekš manis trase bija par daudz slidena un dubļaina, tādās sacensībās braucu pirmo reizi un sešas reizes biju gar zemi, kas neļāva pacīnīties par godalgoto piecinieku kopvērtējumā. Kopumā esmu apmierināts ar šeit redzēto un piedzīvoto, tā man būs lieliska pieredze."

MX1 klasē uz starta stājās pieredzējuši un titulēti sportisti, taču laika apstākļi izdarīja savas korekcijas arī šīs klases braucienos, jo pēkšņi uznākušās lietusgāzes dēļ nevarēja aizvadīt pilnvērtīgus treniņbraucienus un iepazīt trasi pilnībā. Taču tas nekļuva par šķērsli aizraujošiem finālbraucieniem, kur par uzvaru sīvi savā starpā mačojās Toms Macuks un pieredzējušais latviešu "Rodeo" kluba igauņu sportists Prīts Ratseps, kurš otrajā braucienā izcīnīja maksimālo punktu skaitu un līdz ar to iekaroja goda pjedestāla augstāko pakāpienu. Otrais sacīkšu summā Macuks, kurš pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, bet trešajā vietā ierindojās Erki Kahro, ceturto vietu izcīnīja somu sportists Joni Ross, bet savu jaudu un ātrumu smagajā trasē nespēja parādīt titulētais holandietis Džefrijs Meurss, kurš vakara kopvērtējumā ierindojās vien sestajā pozīcījā.

"Cerēju uz pirmo trijnieku, bet jau pēc treniņiem sapratu, ka viegla pastaiga nesanāks, jo šai trasei ir cits rokraksts, esmu superkrosa braucējs arēnā, kur parasti dubļi nav, tāpēc šoreiz man nesanāca iecerētais," saka pasaules stadionkrosu elpu piedzīvojušais holandietis Meurss.

Kā īpaši gaidīts, arī šogad ikvienu skatītāju un dalībnieku priecēja moto frīstaila šovs. Šoreiz Ventspilī bija ieradušies vācietis Tobiass Finks un poļu sportists Arturs Puzio, latvieši Kalvis Skrastiņš un Oskars Ābele, kuri, spītējot lietum un vējam, riskējot piezemēties garām tramplīna nosēdienam, demonstrēja elpu aizraujošus triku sēriju. Paralēli tam norisinājās "Whip" minisacensības, kurā "Ventbunkers" balvu un līdzjutēju visslielākās ovācijas ieguva Arturs Puzio. Pēdējo lēcienu sēriju sportisti aizvadīja uz krāšņas ugunsmetēju liesmu fona, par ko īpaši bija parūpējies Martiņš Aleksandrovičs, kurš smagās traumas dēļ pats sacensībās piedalīties nevarēja, bet palīdzēja atraktīvajam Ģirtam Timrotam komentēt un vadīt sacensības.


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.