Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Baksam/Stupelim otrā vieta Spānijas posmā

Baksam/Stupelim otrā vieta Spānijas posmā
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Sidecarcross.be

Spānijas pilsētā Talaverā de la Reinā aizvadīts otrais pasaules čempionāta posms motokrosā blakusvāģiem. Otro vietu divu braucienu summā izcīnīja Etjēna Baksa/Kaspara Stupeļa ekipāža, kas PČ kopvērtējumā ieņem pirmo pozīciju.

Ejtēna Baksa/Kaspara Stupeļa ekipāža pēc pirmā posma, kas tika aizvadīts Beļģijas trasē Lommelā, ar sakrātiem 40 punktiem ierindojās trešajā pozīcijā kopvērtējumā, piekāpjoties vien Marvina Vanlušena (1. vieta) un Daniela Vilemsena vadītajām ekipāžām (2. vieta). Ceturto vietu tikmēr ieņēma Kerts Variks/Lauris Daiders, kuru kontā 30 punkti.

Spānijā, Talaveras de la Reinas trasē pirmajā sacensību braucienā holandiešu pilota Baksa un latviešu kantētāja Stupeļa duets finišēja otrajā pozīcijā, atzīstot vien Valentīna Žirū (Francija)/Andresa Hallera (Vācija) pārākumu. Igaunijas/Latvijas ekipāžai Varikam/Daideram tikmēr desmitais rezultāts. Otrā vieta deva 22 punktus, savukārt desmitā - 11.

Otrajā braucienā Baksam un Stupelim nācās atkāpties par divām vietām, finišējot ceturtajā pozīcijā, savukārt neveiksme piemeklēja Varika/Daidera ekipāžu, kura atkrita vien uz 22. pozīciju. Tikmēr pirmā brauciena uzvarētājs Žirū finišēja vien 18. pozīcijā, kamēr labāko rezultātu uzrādīja Koena Hermansa (Nīderlande)/Nikolā Musē (Francija) ekipāža, kurai pirmajā braucienā ceturtais rezultāts. Bakss/Stupelis savam krājumam pievienoja vēl 18 punktus, bet Variks/Daiders palika tukšā.

Posma kopvērtējumā Baksam/Stupelim pietrūka pavisam nedaudz, lai izcīnītu uzvaru - latviešu kantētāja pārstāvētā ekipāža ar 40 sakrātiem punktiem ieņēma otro pozīciju, kamēr, sakrājot par trim punktiem vairāk, par posma uzvarētājiem kļuva Hermanss/Musē. Trešā vieta ar 38 punktiem pirmā posma uzvarētājiem Vanlušenam/Van den Bogārtam. Varikam un Daiderim nācās samierināties ar 18 pozīciju un pirmajā braucienā iegūtajiem 11 punktiem.

PČ blakusvāģiem otrais posms, Talavera de la Reina, Spānija

V.EkipāžaP
1.Hermanss/Musē43
2.E. Bakss/Stupelis40
3.Vanlušens/Van den Bogārts38
4.Brauns/Čemberleins36
5.Sanderss/Kunnass35
6.Kompalati/Šopēns28
18.Variks/Daiders11

PČ blakusvāģiem, kopvērtējums pēc 2. posma

V.EkipāžaP
1.E. Bakss/Stupelis80
2.Vanlušens/Van den Bogārts80
3.Hermanss/Musē72
4.Vilemsens/Rostingts64
5.Brauns/Čemberleins58
6.Sanderss/Kunass58
8.Variks/Daiders41

Izmantotie resursi:
https://www.fimsidecarcross.com
https://www.sidecarcross.com


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.