Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika un Sabulis Portugālē pievienojas Jonasam

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika un Sabulis Portugālē pievienojas Jonasam
Tomass Šileika
Foto: Niek Fotografie

Kamēr Pauls Jonass šīs nedēļas nogalē Portugālē aizvadīs MX2 pasaules motokrosa čempionāta piekto posmu, Eiropas motokrosa čempionāta otrā posma sacensībās EMX250 klasē turpat startēs Tomass Šileika un Kārlis Sabulis.

Motokross tiks aizvadīts Portugāles pilsētas Agedas trasē. Sinoptiķi pieļauj, ka sacensības varētu ietekmēt lietus un tādā gadījumā nāktos braukt pa dubļiem. Pasaules čempionāta līderi Jonasu tas nebiedē.

"Ļoti gaidu šo posmu," saka Jonass. "Šī ir ļoti jauka trase, kas atrodas ļoti jaukā vietā. Man patīk trases segums. Priekšroku dotu iepriekšējam, bet arī šis ir labs, es pat teiktu, viens no maniem mīļākajiem segumiem. Kad dzīvoju Latvijā, daudz tiku braukt pa dubļiem, līdz ar to man patīk arī dubļainas trases. Tomēr ne sacensībās, jo tad lielākā nozīme ir startam."

Pēc uzvarām sešos braucienos pēc kārtas, pirms nedēļas Itālijā Jonass piedzīvoja samērā grūtu "Grand Prix", pirmajā braucienā pēc neveiksmīga starta aizcīnoties līdz ceturtajai vietai, kamēr otrajā braucienā tika piedzīvota sadursme un sekoja kritiens, kā iznākumā tikai devītā vieta. Portugālē viņš atkal centīsies uzvarēt un palielināt pārsvaru kopvērtējumā, kur tuvākais sekotājs, otrs "KTM" braucējs Horhe Prado atpaliek vairs tikai 28 punktus.

Sezonas otrais posms tikmēr Eiropas čempionāta EMX250 klases dalībniekiem, starp kuriem arī divi latvieši. Iepriekšējā posmā Valensijā Tomass Šileika pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā finišēja desmitais, turklāt potenciāls sportistam ir vēl augstāks. Kārli Sabuli Spānijā nomocīja tehniskas ķibeles, kas liedza iekļūt punktos, un tas jāizlabo jau šonedēļ Portugālē.

MX2 pasaules čempionāta kvalifikācija sāksies sestdien plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, kamēr finālbraucieni paredzēti svētdien plkst. 15:00 un 18:00. EMX250 Eiropas čempionāta dalībniekiem pirmais finālbrauciens sestdien ar sākumu plkst. 19:50, bet otrās sacensības startēs svētdien plkst. 12:25.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro