Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Savainotais Gajsers atgriežas MXGP

Juris Grīns
Juris Grīns

Savainotais Gajsers atgriežas MXGP
Tims Gajsers
Foto: Team HRC

Divkārtējais pasaules čempions motokrosā Tims Gajsers jau šīs nedēļas nogalē ieplānojis atgriezties MXGP čempionātā, lai gan ir skaidrs, ka tas nebūs viegls uzdevums.

Gaidāmajās brīvdienās pasaules motokrosa čempionāts turpināsies ar Eiropas Grand Prix izcīņu, kas norisināsies Nīderlandē, Valkensvārdes trasē. Šis būs sezonas otrais posms.

"Honda" rūpnīcas komanda "Team HRC" pirmajā posmā Argentīnā MXGP ieskaitē nestartēja, jo savainojumos iedzīvojušies abi tās braucēji - gan Tims Gajsers, gan klases debitants Braiens Bogerss. Slovēņu motosportists Gajsers februārī Itālijas atklātajā čempionātā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā salauza žokli. Pēc gulšanās uz operāciju galda nebija skaidrs, cik ilgs laiks īsti būs nepieciešams atlabšanai.

"Team HRC" vienība tagad nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu, ka Gajsers ir gatavs piedalīties šīs nedēļas nogalē gaidāmajā pasaules čempionāta otrajā posmā. Pēc pirmā posma ar 47 punktiem vadību kopvērtējumā dala "Red Bull KTM Factory Racing" braucēji Džefrijs Herlingss un Antonio Kairoli, līdz ar to Gajsers vēl nav pilnībā zaudējis cerību pacīnīties par 2018. gada titulu - sezonā vēl atlikuši 18 posmi un katrā no tiem var gūt maksimums 50 punktus.

Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka Gajseram šī nedēļas nogale nebūs viegla, jo kopš februāra nav sanācis trenēties, bet tagad ir tikai dažas dienas, lai to varētu izdarīt.

Vēl viena priecīga ziņa no "Team HRC" vienības ir par Bogersa atgriešanos uz motocikla pirmo reizi kopš iepriekšējā gada novembra, kad jau pirmajos testos jaunajā komandā holandietis salauza pēdu. Mēneša beigās būs lielāka skaidrība, kad viņš beidzot varētu sākt MXGP karjeru.

Izmantotie resursi:
Motocross, Supercross, MXGP and MXoN news,...