Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonasa galvenais konkurents Sīvers startēs MXGP klasē

Jonasa galvenais konkurents Sīvers startēs MXGP klasē
Džeremijs Sīvers
Foto: Suzuki Racing

Lai gan kontrakts vēl nav parakstīts, viens no MX2 klases ātrākajiem braucējiem, Džeremijs Sīvers, mutiski vienojies par pievienošanos "Wilvo Yamaha" komandai un tās sastāvā 2018. gadā plāno debitēt MXGP kategorijā.

Aizvadītajā sezonā Sīvers bija spēcīgākais konkurents Paulam Jonasam, taču piekāpās latvietim, jau otro reizi karjerā kļūstot par pasaules vicečempionu MX2 klasē.

Kopš bērnības Sīvers startējis ar "Suzuki" markas motocikliem un ar šī rūpnīcas motokrosa komandu viņam bija līgums arī uz 2018. gadu. Nesen "Suzuki" šokēja ar paziņojumu par aiziešanu no pasaules čempionāta, līdz ar to Sīveram bija jādomā par jaunas komandas meklēšanu.

Tagad kļuvis zināms, ka 23 gadus vecais sportists panācis mutisku vienošanos ar holandiešu komandu "Wilvo Yamaha", kuras sastāvā šosezon MXGP klasē startēja viņa tautietis Arnū Tonuss un brits Šons Simsons. Tonuss izlaida trīs posmus, ierindojoties 12. vietā kopvērtējumā, bet Simsons startēja tikai aptuveni pusi sezonas, paliekot 17. vietā. Abi spēja izcīnīt pa vienai sacīkšu uzvarai.

Tā kā vairumā vadošo komandu vietas jau aizņemtas, Sīvers apsvēra iespēju karjeru turpināt Amerikā, tomēr "Wilvo Yamaha" komanda nolēmusi, ka arī viņam vieta sastāvā atradīsies. Plānots, ka tās rindās 2018. gadā MXGP klasē brauks ne vien Sīvers, bet arī Tonuss un Simsons.

Oficiālais paziņojums par Sīvera nolīgšanu gaidāms tuvākajā laikā.

Izmantotie resursi:
Nachrichten aus der Schweiz und aller Welt - Blick


, 2017-11-13 19:40, pirms 6 gadiem
par to jau runāja visu sezonu, ka sīveram šī ir pēdējā sezona iekš mx2..

ps. kur tad tie aunu bari, kas te aizelsušies bļāva par zēveru.. nosprāguši vai...

pareizi ir Juri - sīvers ir sīvers
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.