Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

KTM paziņo Prado aizvietotāju, Fevrs startēs "Kawasaki" sastāvā

KTM paziņo Prado aizvietotāju, Fevrs startēs "Kawasaki" sastāvā
Renē Hoferam ir visas iespējas kļūt par jauno MX2 zvaigzni. Foto: Red Bull KTM

Franču motosportists Romēns Fevrs, kurš uzskatāms par vienu no ātrākajiem pasaules motokrosa čempionāta MXGP klases braucējiem, parakstījis līgumu par startēšanu "Kawasaki" rūpnīcas komandā. Tāpat pie jauniem kontraktiem tikuši vairāki citi sportisti.

Fevrs šogad savainojuma dēļ sezonas pirmajā pusē izlaida četrus posmus, tāpat arī sezonas izskaņā nepiedalījās pēdējos divos, bet pirms tam spēja uzvarēt četros finālbraucienos, ieskaitot dubultuzvaru Čehijas posmā, kur tika gūta "Grand Prix" uzvara. Līdz šim viņš pārstāvēja "Monster Energy Yamaha Factory MXGP" komandas krāsas, bet tagad panācis vienošanos par startēšanu MXGP komandā "Monster Energy Kawasaki Racing Team".

2015. gada MXGP čempiona komandas biedrs būs beļģis Klemēns Desāls, kurš "Kawasaki" brauca jau līdz šim. Tiesa, arī viņam šis gads bija sarežģīts, jo arī mocīja traumas, un sanāca piedalīties tikai pirmajos astoņos posmos. Komandā šogad brauca arī Džuliens Lībers un Tomijs Sīrls.

Beļģis Džeremijs van Horebīks, kurš šogad pasaules čempionātā palika uzreiz aiz "Husqvarna" vienības sportistiem Paula Jonasa un Armina Jasikoņa, ieņemot astoto vietu, pagarinājis kontraktu ar "Honda SR Motoblouz" komandu, kas faktiski šogad tika būvēta ap viņu. Gadu tā sāka kā privātā vienība, bet sezonas laikā saņēma arī šādu tādu atbalstu no "Honda" rūpnīcas, progresējot savā attīstībā. Divreiz Van Horebīkam izdevās finišēt pirmajā trijniekā.

Tikmēr 2019. gada MXGP vicečempions Džeremijs Sīvers aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Monster Energy Yamaha Factory MXGP", bet nākamgad atkal brauks "Wilvo Yamaha" vienībā, kurā startēja pirms tam. Tas tādēļ, ka "Yamaha" rūpnīca nolēmusi veikt izmaiņas - Mikele Rinaldi beidzis karjeru un vairs nevadīs "Monster Energy Yamaha Factory MXGP", un nākamgad pilnu rūpnīcas atbalstu saņems "Wilvo Yamaha".

Līdzšinējais "Honda" rūpnīcas komandas "Team HRC" braucējs Braiens Bogerss nākamajā MXGP sezonā karjeru turpinās "KTM Marchetti" sastāvā. Bogerss sevi labi pierādīja MX2 klasē, bet debija MXGP kategorijā iesākās ar vairākiem savainojumiem. Šogad viņš beidzot aizvadīja gandrīz pilnu sezonu, ieņemot 13. vietu kopvērtējumā.

Spēcīgajā "Red Bull KTM" komandā Džefrijam Herlingsam un Antonio Kairoli MXGP klasē 2020. gadā pievienosies pašreizējais MX2 pasaules čempions Horhe Prado. Tikmēr MX2 klasē par "Red Bull KTM" sportista Toma Vialles pārinieku kļūs Renē Hofers, kuram vien nākamā gada sākumā apritēs 18 gadi. Austrietis iepriekš kļuvis par Junioru pasaules čempionu un Eiropas čempionu motokrosā. Pērn viņš bija viens no favorītiem uz uzvaru EMX125 klasē, bet savainojuma dēļ sezonu bija spiests pārtraukt. Tikmēr EMX250 klasē vēlāk izcēlās ar debijas posmā gūtu ceturto vietu. Tāpat viņš jau aizvadīja trīs "Grand Prix" posmus MX2 klasē, Imolā tiekot pie septītās vietas.

MXGP klasē nākamgad debitēs spānis Ikers Laranga, kurš līdz šim brauca MX2 klasē, bet tagad sasniedzis vecumu, kad tas vairs nav iespējams. Viņš paziņojis, ka ticis pie līguma ar MGR KTM komandu un nākamgad aizvadīs pilnu sezonu MXGP kategorijā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


, 2019-10-13 19:25, pirms 5 gadiem
Būtu interesanti redzēt pilnu komandu braucēju sarakstu.
Sanāk, ka Paulin,Seewer,Tonus visi vienā komandā!?
Desalle,Febvre Kawasaki Lieber laikam prom..
Gajseram Hondā noteikti būs Bogera vietā kāds pieaicināts.
, 2019-10-13 19:42, pirms 5 gadiem
gajseram bus bobrishevs
, 2019-10-13 19:43, pirms 5 gadiem
nu jonasam 6 nakoshgad liekas nereali
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").